Lucescu vrea sa plece de la Galatasaray

Apropo.ro / 10.12.2001, 08:42
Lucescu vrea sa plece de la Galatasaray
Mircea Lucescu a solicitat conducerii clubului Galatasaray Istanbul sa-i achite salariul restant pe mai mult de sase luni, precizind ca, in cazul in care cererea lui nu va fi onorata, va accepta oferta de a-l inlocui pe croatul Tomislav Ivici in postul de antrenor al echipei franceze


Mircea Lucescu a solicitat conducerii clubului Galatasaray Istanbul sa-i achite salariul restant pe mai mult de sase luni, precizind ca, in cazul in care cererea lui nu va fi onorata, va accepta oferta de a-l inlocui pe croatul Tomislav Ivici in postul de antrenor al echipei franceze Olympique Marseille, informeaza agenția de stiri Onefootball.

Lucescu a confirmat ca a inceput negocieri, in acest sens, cu presedintele clubului francez, Robert Louis-Dreyfus, si cu directorul sportiv Bernard Tapie, dupa ce formația din Istanbul a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul disputat, miercuri, in deplasare, cu echipa FC Barcelona, in Liga Campionilor.

Onefootball noteza ca Ivici, in virsta de 68 de ani, a fost spitalizat, saptamina trecuta, din cauza unor probleme cardiace. Tehnicianul croat a afirmat, dupa ce a fost externat, ca este dispus sa renunțe la funcția de antrenor al formației franceze si sa ocupe un post de director tehnic in cadrul clubului din Marsilia.

„Lucescu, al carui contract cu gruparea din Istanbul va expira in vara anului 2002, este obiectivul numarul unu al clubului Olympique Marseille. Omul care a adus echipa Galatasaray in faza a doua a Ligii Campionilor, in cele doua sezoane petrecute la clubul turc, a cerut responsabililor gruparii din Istanbul sa-si achite datoriile fața de el, in caz contrar fiind decis sa plece la alta echipa, dupa pauza competiționala din iarna”, se arata in materialul publicat de Onefootball.

Potrivit agenției citate, Lucescu a menționat ca nu va lua o hotarire definitiva privind continuarea activitații sale la gruparea turca pina nu vor fi rezolvate aspectele de ordin financiar dintre el si acest club.

„Oferta pe care am primit-o de la Olympique Marseille este foarte tentanta si ma simt onorat, dar nu este stilul meu sa plec de la o echipa inainte de a-mi incheia contractul, sa abandonez ceea ce am inceput. Cred ca am muncit mult la Galatasaray si am obținut rezultate bune. Stiu ca oficialii gruparii turce au promis ca imi vor da banii pe care mi-i datoreaza. Dar daca nu-mi voi incasa datoriile in aceasta iarna, iar responsabilii gruparii Galatasaray imi vor da in schimb tot numai promisiuni, cu tot regretul, cred ca voi lua in considerare ofertele pe care le-am primit de la mai multe grupari europene”, a afirmat antrenorul roman.

Conform Onefootball, Lucescu a adaugat ca s-a atasat foarte multe de jucatorii echipei turce si ca ar vrea sa continue sa lucreze cu ei.

„Sint gata sa ramin la Galatasaray, jucatorii m-au indragit, ii vad cum lupta pentru mine, pe teren, de parca eu i-as putea transforma, peste noapte, in vedete. Au incredere in mine si m-au ințeles de la inceput ca vreau sa fac lucruri bune la aceasta formație. Si-au dat seama ca am aceleasi probleme salariale ca si ei si nu vreau sa para ca ii tradez daca plec. Eu si ei ne gasim in aceeasi barca, iar intenția mea este sa termin ceea ce am inceput la Galatasaray, cu rezultate cit mai bune posibil, sa ne calificam cit mai departe in cupele europene. Noi nu sintem o echipa care poata fi invinsa usor in Europa. Aproape am invins AS Roma si FC Barcelona”, a spus tehnicianul roman.

Agenția citata precizeaza ca formația din Istanbul a continuat, avindu-l la conducerea tehnica pe Lucescu, sa inregistreze rezultate bune in competițiile europene, in ciuda plecarii unor jucatori de baza.

Onefootball menționeaza ca antrenorul roman a susținut ca aceste rezultate ar fi fost si mai bune, daca nu ar exista „o conspirație impotriva echipei sale”. „Am studiat mult timp jocul celor de la FC Barcelona, am facut mii de note asupra tacticii lor, stiu aproape totul despre fiecare fotbalist al acestei echipe, dar eforturile mele si ale jucatorilor mei au fost zadarnicite de arbitrul german Marcus Merk, care a ajutat echipa catalana in a doua repriza. Fara acest ajutor, nu ar fi reusit sa egaleze. Nu este pentru prima oara cind ni se intimpla asa ceva, acesta este prețul pe care il platim de cite ori jucam cu marile echipe din Europa. Nimeni nu vrea sa vada Galatasaray cistigind, pentru ca marile cluburi aduc bani organizatorilor de competiții fotbalistice”, a declarat Lucescu, citat de Onefootball.
Sursa:www.mediafax.ro