Lucian Bute, decorat de Basescu

Apropo.ro / 30.11.2007, 18:58
Lucian Bute, decorat de Basescu
Presedintele Traian Basescu l-a decorat pe Lucian Bute cu Ordinul Meritul Sportiv clasa I
Presedintele Traian Basescu l-a decorat pe Lucian Bute cu Ordinul Meritul Sportiv clasa I si a primit din partea sportivului o pereche de manusi de box albe, pentru a le folosi in lupta politica.
 
Pugilistul Lucian Bute a primit Ordinul Meritul Sportiv Clasa I "pentru evolutia sa de exceptie, care a dus la castigarea in data de 19 octombrie a titlului mondial profesionist, categoria super-mijlocie, versiunea WBF", conform Presedintiei.
 
Dupa ce a primit decoratia, Bute i-a oferit presedintelui Basescu o pereche de manusi albe de box. „Scrie pe ele ca sunt pentru mine, iar Lucian spune ca sunt bune pentru lupta politica”, a declarat seful statului.
 
El a sustinut ca, dupa Mihai Leu si Leonard Doroftei, Lucian Bute este "un alt roman care a facut din lupta cinstita, din lupta dreapta, din lupta, din performanta, un mod de viata".
 
"Iti multumesc mult pentru bucuria pe care ai adus-o romanilor, cu certitudine mult mai multa decat aduc oamenii politici", a aratat Basescu.
 
Presedintele a mai spus ca isi doreste ca Bute sa isi mentina titlul de campion mondial si in cadrul meciului din februarie. "Poata gala din februarie va fi la Bucuresti sau in Romania", a completat Traian Basescu.
 
La randul sau, Lucian Bute a declarat ca este mandru ca va boxa pentru Romania, si ca va va face performanta pentru tara.
 
Basescu i-a transmis lui Bute ca modestia sa impresioneaza mai mult decit performanta sportiva obtinuta.
 
Pugilistul Lucian Bute a devenit, in luna octombrie, campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea WBF, dupa ce l-a invins prin KO tehnic, pe detinatorul centurii, columbianul Alejandro Berrio, intr-o gala disputata la Centre Bell din Montreal.