Lucian Viziru – Giani a murit. Trăiască Rubinul!

Apropo.ro / 17.11.2008, 00:00
Lucian Viziru - Giani a murit. Trăiască Rubinul!
Giani din megasuccesul “Inimă de ţigan” a murit. Povestea conti­nuă însă în telenovela “Regina” cu o altă poveste, iar Lucian Viziru, care i-a dat viaţă lui Giani, reapare. De data aceasta, este interpretul lui Rubin, un ţigan atipic din toate punctele de vedere, care se întoarce acasă. Şi trebuie să ia viaţa de la capăt.

-Cum a fost trecerea de la Giani la Rubinul?
Un an de zile, l-am interpretat pe superficialul şi pragmaticul Giani în “Inimă de ţigan”. Personajul a fost atît de puternic încît uneori şi în viaţa privată aveam impresia că sînt Giani. În unele situaţii, am reacţionat mai violent decît îmi stă în fire, în special cînd mă aflam în trafic. Din fericire, nu s-a supărat nimeni foarte tare. Giani însă şi-a dat în telenovelă obştescul sfîrşit.

Acum, Rubinul, pe care îl interpretez în “Regina”, este un ţigan atipic. Cele două personaje nu au nici o legătură nici fizic şi nici în privinţa profilului psihologic. Rubinul e prudent, inteligent şi are mari frustrări din copilărie. A fugit de acasă timp de 5 ani, iar acum trebuie să se readapteze regulilor familiei lui. Nu suportă violenţa şi toate acţiunile celorlalţi ţigani, dar trebuie să reziste.

– De data aceasta, îi dai replica inclusiv fratelui tău.

Fratele meu, Augustin Viziru, îl interpretează în “Regina” pe Armando. Iar Rubinul e fratele lui Armando. Am mai jucat împreună cu Augustin în “Lacrimi de iubire”, dar este pentru prima oară cînd sîntem fraţi şi pe micul ecran. Rolurile noastre sînt însă extrem de diferite.

Fără 9 kg în trei luni

– Ce ai făcut special pentru noul rol?
Am părul mult mai scurt şi am scăpat de 9 kilograme. Toată vara am mers pe bicicletă. Am aflat cu vîrf şi îndesat cît de îngrozitor e traficul din Bucureşti, inclusiv pentru biciclişti. Dar în felul acesta am dat jos kilograme fără mult efort. În rest, dimineaţa şi la prînz mîncam bine, iar seara, de la ora 19, nu mă mai atingeam de nimic. Cred că este un regim uşor de ţinut pentru toată lumea.

– În vara aceasta, poţi să spui şi că ai devenit om de afaceri.
Nu, sînt cel mai prost afacerist. Însă e adevărat că vara aceasta mi-am deschis prima afacere cu un teren de golf. Acesta e un vis vechi pe care în sfîrşit l-am împlinit. Toată vara am lucrat cot la cot cu muncitorii şi sînt mulţumit de ceea ce a ieşit. Terenul este pe malul lacului Tei. Dacă sînteţi începători, puteţi să luaţi aici lecţii de golf. Dacă, în schimb, cunoaşteţi toate tainele golfului, există toate facilităţile.

– Cît ai investit pentru acest vis?
În materiale am investit în jur de 20.000 de euro.

– În toamna aceasta, te-ai reîntors pe platourile de filmare, dar şi la o altă pasiune mai veche.
Da, intru din nou în studiourile de înregistrări. De la ultimul meu album, “Predestinaţi”, a trecut un an şi jumătate. Acum, am înregistrat deja două piese, iar în martie, sper, albumul va fi pe piaţă. La concerte mă gîndesc abia din luna mai a anului viitor. Voi vorbi despre dragoste în toate aspectele ei. Nu despre cum e să iubeşti neapărat o femeie, ci despre iubirea pentru tine, pentru persoanele apropiate, pentru casa ta sau pentru profesia ta.

Regina – luni-joi, 20.30, Acasă TV