Lucrări de asfaltare a gropilor din carosabil, în sectorul 4 al Capitalei

De: Carmen Ulian / 25.02.2015, 09:00
Primăria sectorului 4 din Capitală a făcut o inventariere a gropilor din asfalt din raza de sector. Câte gropi sunt acum de asfaltat.

Demersul Autorității Locale Sector 4 a vizat atât străzile secundare pe care le are în administrare, cât și marile artere de circulație, care sunt în administrarea Primăriei Municipiului București.

Au fost întocmite documentații pentru fiecare zonă în parte, conținând fotografii și parametrii de identificare, astfel încât, respectivele gropi să poată fi localizate cu ușurință.

Referitor la gropile existente pe străzile aflate în administrarea Primăriei Sector 4, se va trece, în etape, la refacerea infrastructurii rutiere. În cazul celor identificate pe marile artere de circulație, din dispoziția Primarului Cristian Popescu – Piedone, întreaga documentație a fost depusă la registratura Primăriei Municipiului București, spre știința Primarului General, singurul cu atribuții în remedierea situației, prin demararea de către Municipalitate a lucrărilor de reabilitare.

„Nu toți cetățenii cunosc faptul că noi, ca primărie de sector, nu avem în administrare marile artere de circulație, ci doar străzile secundare. De aceea, ei ni se adresează, solicitând refacerea sistemului rutier acolo unde noi nu avem competențe. Este pentru cel de-al treilea an consecutiv, în care, deși nu avem în atribuții, realizăm inventarierea gropilor de pe marile artere de circulație și transmitem documentațiile specifice către Primăria Municipiului București. Totuși, bulevardele au rămas la fel de pline de gropi, în tot acest răstimp fiind doar „plombate”, deși starea deplorabilă în care se află necesită categoric refacerea întregului covor asfaltic. În condițiile în care nu a fost o iarnă bogată în precipitații, care să deterioreze starea carosabilului, este clar că gropile pe care le regăsim în prezent pe marile artere de circulație sunt „moștenite” din sezoanele anterioare. Așadar, nu s-a intervenit în toți acești ani, după cum nu s-a intervenit nici în cazul stațiilor RATB sau al modului în care se prezintă liniile de tramvai, unde, din nou nu avem competențe ca primărie de sector, însă nici nu putem sta cu mâinile în sân. Continuăm să semnalăm toate aceste nereguli, în numele locuitorilor Sectorului 4, văduvit în ultimii ani de investiții în ceea ce privește infrastructura rutieră. Mi-aș permite să reamintesc Municipalității că și Sectorul 4 face parte din Capitală, și că investițiile decise la nivelul Primăriei Municipiului București nu trebuie să vizeze numai zonele centrale, intens tranzitate de mașini cu girofar”, a declarat primarul Cristian Popescu Piedone.