Lucrări de reorganizare pe Calea Victoriei, din luna iulie 2013

Apropo.ro / 19.06.2013, 15:30
Calea Victoriei intră într-un proces de modernizare, din luna iulie 2013, după cum anunță Primăria Capitalei care are planuri mari cu această arteră importantă din București.

Lucrările de reabilitare la Calea Victoriei din București încep din iulie. Primăria Capitalei anunță că această arteră ar putea fi străbătută la pas de către pietoni, prin lărgirea trotuarelor, de la Guvern și până la Cheiul Dâmboviței.

Proiectul de lărgire a trotuarelor de pe Calea Victoriei va începe în iulie, după ce va fi dată în folosință porțiunea de bulevard dintre Calea Victoriei și Vasile Pârvan, care se află în prezent în lucru.

calea victoriei

Vor exista trotuare pentru pietoni

Pe Calea Victoriei se va renunța la o arteră de bandă de circulație, care va fi împărțită în mod egal pentru trotuare. Proiectul prevede și amenajarea de spații publice, dar și trasarea de noi piste pentru bicicliști pe carosabil.

Potrivit lui Mădălin Dumitru, directorul Direcției Infrastructură din Primăria Municipiului București, lucrările ar putea începe la finalul lui iulie și că municipalitatea are mai multe variante pentru amenajarea Căii Victoriei.

calea victoriei

Se va lua din carosabil pentru a se face loc trotuarului pentru pietoni

Reorganizarea Căii Victoriei costă 8.870.832 euro și pe o bucată importantă va avea doar două benzi de circulație.

Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), care prevede mutarea tranzitului din centrului orașului către inelul median și crearea de zeci de spații și piațete publice, precum și construirea de poduri pentru pietoni și bicicliști și 11 parcări noi.

Citește mai multe detalii despre modernizarea Căii Victoriei, pe Gândul.info