Lucrările de reabilitare la Sala Polivalentă și la patinoarul Flamaropol vor începe până la sfârșitul anului

De: Carmen Ulian / 01.12.2014, 09:00
Lucrările de reabilitare la Sala Polivalentă și la patinoarul Flamaropol vor începe până la sfârșitul anului
Lucrările la sala polivalentă din incinta complexului Național Arena vor demara în acest an, dacă vremea o va permite, a anuntat primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu.

Edilul spune că și lucrările de reconstrucție a patinoarului Flamaropol ar putea începe până la sfârșitul anului, licitația pentru desemnarea constructorului fiind aproape gata. Municipalitatea vrea să preia de la Guvern bazinele de natație și hotelul Sport din acest complex pentru a le reface.

Sala va avea o capacitate de 12.000 de locuri pe scaune, dintre care 2000 de locuri VIP, la care se vor adăuga 500 de locuri noi de parcare. Valoarea investiției se ridică la circa 60 milioane de euro.

Patinoarul vechi, închis de aproape doi ani din cauza stării avansate de degradare, va fi demolat, iar în locul său va fi ridicată o nouă clădire.

„Dupa 6 luni de la deschiderea licitației, și acest proiect se află la sfârșitul procedurii de selecție a constructorului, urmând să înceapă lucrările până la sfârșitul anului 2014 (dacă vremea o va permite). Investiția preconizată este de aproximativ 23 milioane euro. Proiectul în sine răspunde unei necesități stringente a Bucureștiului, din cauza că astăzi orașul nostru nu dispune de nici un fel de bază de antrenament și concurs pentru sporturi pe gheață”, a declarat Oprescu.

Noul patinoar va avea o capacitate de 3.100 de locuri.

Funcțiunea principală va fi patinoarul artificial olimpic și pe lângă sportivii de performanță va avea acces și publicul consumator de sport pe gheață.

Funcțiunile complementare constau în bazin de înot, sală de sport, spații pentru relaxare și întreținere fizică, spații pentru recuperare fizică, sală de escaladă indoor și dotări pentru escalada outdoor, spații comerciale și pentru alimentație publică, potrivit municipalității.

.Competițiile sportive ce se vor desfășura în noua facilitate sportivă pentru sporturile pe gheață sunt: hochei pe gheață, patinaj artistic, patinaj viteză, curling, evenimente de antrenament pentru sportivi la bazin și sala de sport, organizare spectacole pe gheață și patinaj de agrement.