Lui Gérard Depardieu i s-a propus postul de ministru al Culturii într-o republica rusă

De: Marian Andrei / 07.01.2013, 09:45
Lui Gérard Depardieu i s-a propus postul de ministru al Culturii într-o republica rusă
Actorul Gérard Depardieu a fost întâmpinat cu elogii în republica rusă Mordovia, unde i s-a propus postul de ministru regional al Culturii și i s-a oferit o locuință.

Sosit la Saransk, un oraș de 300.000 de locuitori și capitala Republicii Mordovia, pentru a celebra Crăciunul rusesc, serbat pe stil ortodox vechi pe 7 ianuarie, Depardieu a fost întâmpinat cu fanfară de guvernatorul regiunii federale Volga și de femei îmbrăcate în costume tradiționale.

Actorul francez a vizitat împrejurimile și a mancat mancare tradițională. Actorului i-au fost înmânate cheile unui apartament și un permis de rezidență. 

Cu o zi înainte, Gérard Depardieu s-a întâlnit în stațiunea Soci cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, ocazie cu care a primit pașaportul rus. 

Vladimir Putin i-a acordat joi cetățenia rusă actorului francez Gérard Depardieu, care a decis să plece din Franța în semn de protest față de creșterea impozitelor pentru cetățenii bogați. Gérard Depardieu, un star al cinematografiei franceze, a anunțat că decizia Consiliului Constituțional (CC) francez de anulare a legii privind cota de impozitare de 75% impusă bogaților „nu schimbă cu nimic” decizia sa de a se muta în Belgia și a cere cetățenie rusă.