Luis Figo își critica fostul club, Real Madrid

Apropo.ro / 02.10.2005, 13:39
Luis Figo își critica fostul club, Real Madrid
Jucatorul echipei Internazionale Milano, Luis Figo, a criticat dur politica conducerii clubului Real Madrid, la care a evoluat cinci ani, spunând ca responsabilii madrileni nu se gândesc decât la câștigurile financiare, creând astfel "un monstru", informeaza cotidianul Marca. "La Real

Jucatorul echipei Internazionale Milano, Luis Figo, a criticat dur politica conducerii clubului Real Madrid, la care a evoluat cinci ani, spunând ca responsabilii madrileni nu se gândesc decât la câștigurile financiare, creând astfel „un monstru”, informeaza cotidianul Marca.

„La Real Madrid cel mai important nu este sa câștigi, ci doar recunoașterea internaționala a acestui nume. Iar, pentru asta, au creat ceva astronomic, aproape monstruos. Fotbalul pur și simplu a trecut pe planul secund”, a spus Figo într-un interviu acordat cotidianului Gazzetta dello Sport.

Publicația spaniola menționeaza ca jucatorul portughez nu vede cu ochi buni interesul mediatic creat în jurul fotbaliștilor formației madrilene, despre care spune ca au efectuat turnee de pregatire în acest an în Asia și în Statele Unite, pentru a putea fi deschise astfel alte piețe de desfacere. „Marketingul funcționeaza daca obții trofee, dar daca trec trei sau patru ani și nu reușești, cererea se va micșora chiar și în China sau Japonia”, a mai spus Figo.

Cotidianul Marca îl critica pe fostul jucator al formației Real Madrid pentru declarațiile sale, menționând ca portughezul nu a avut niciodata curajul sa argumenteze transferul „aproape tradator” de la FC Barcelona la Real Madrid, dar acum nu a avut nevoie decât de doua luni pentru a-și ataca fostul club, de la care a câștigat cel puțin 35 de milioane de euro. „Se pare însa ca Luis Figo a uitat de iubirea sa pentru Real Madrid și, din câte se vede din declarațiile sale, a schimbat palaria. Disprețuit de cel care și-a consolidat poziția la conducerea clubului Real Madrid grație transferului sau (n.r. – Florentino Perez), Figo a trebuit sa plece deși mai avea contract și în interviul acordat publicației italiene a demonstrat ca nu a uitat nici un afront”, scrie publicația spaniola.

Referitor la relația sa cu antrenorul Vanderlei Luxemburgo, care a condus, pe de o parte, la plecarea sa de la Real Madrid, Figo a spus: „Unui jucator de 32 de ani trebuie sa îi explici de ce nu joaca. La început mi-a spus ca voi juca în toate compartimentele, iar la un moment dat m-am trezit pe banca de rezerve, fara nici o explicație. Din acel moment, relația noastra a fost compromisa”.

Mediafax