Lumea lemnului prin ochii unui artist venețian (Poze)

Apropo.ro / 13.02.2013, 16:20
Pare un Gepetto autentic al zilelor noastre. În mânile sale toate lucrurile prind viață, ca în povești.

Artistul italian Livio De Marchi din Italia are o mare pasiune: lemnul. În lucrările sale de artă, lemnul este cel care se transformă, care prinde viață și care ia orice formă dorește artistul.

GALERIE FOTO

Livio

Astfel, Livio a decorat o casă normală numai și numai în lemn. Asta înseamnă că toate obiectele din casă au fost realizate din lemn: fotoliile, masa, soba, jucăriile, ba chiar și piese vestimentare. El creează replici la orice obiect gândești sau nu gândești.

Deși este frumoasă, munca lui Livio nu este ușoară. El petrece ore în șir în atelierul său de creație, unde prodece capodoperă după capodoperă.

Un așa talent se naște, dar se și îmbunătățește prin studiu. Încă de mic Livio era atras de sculptură. A făcut studii la Academia de Arte Frumoase, iar mai apoi și-a încercat talentul în sculptură folosind tot felul de materiale.

Livio

A devenit extrem de popular prin lucrările sale ce au fost expuse în galerii de artă.

Una dintre celebrele sale lucrări este replica din lemn a unei case. Pare desprinsă din lumea cărților, așa cum și-ar fi imaginat-o un cititor sau scriitor.

Livio

Livio De Marchi mai realizează și replici din lemn ale unor importante mărci de automobile, pe care le folosește demonstrativ pe canalele din Veneția.