Luminile de Crăciun s-au aprins în București (Poze)

Apropo.ro / 06.12.2012, 10:30
Bucureștiul a îmbrăcat hainele de sărbătoare, odată cu aprinderea instalațiilor de beculețe ce împodobesc Capitala.

Potrivit municipalității, miercuri seară, au fost aprinse luminile pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, I. C. Brătianu, Unirii, de la Piața Unirii până la Palatul Parlamentului și de la Palatul Parlamentului până la intersecția cu Mircea Vodă, Lascăr Catargiu și Regina Elisabeta, dar și pe Șoseaua Kiseleff și în Piața Victoriei, pe Calea Victoriei, la Arcul de Triumf, în Centrul Istoric, în Piața Constituției, Piața Regelui, Piața George Enescu și Piața Universității.

lumini 2012

La mulți ani, București, la mulți ani, România!„, le-a spus Oprescu, după aprinderea luminilor, bucureștenilor veniți la Universitate pentru acest eveniment.

Joi, ornamentele de sărbători vor lumina și la intrarea în București de pe DN1, A2 și A1, la intrarea în București dinspre Giurgiu, pe Bd. Tineretului, la intrarea în Parcul Tineretului, pe Bd. Ferdinand, în Piața Operei, precum și pe Calea Dorobanților, între Piața Dorobanți și Șoseaua Ștefan cel Mare.

Ornamentele puse de municipalitate în București au, în total, aproximativ 2,7 milioane de beculețe de tip LED.

lumini 2012

Odată cu aprinderea luminilor, a fost deschis Târgul de Crăciun al Capitalei, organizat de reprezentanții Primăriei Capitalei, prin CreArT – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, în noul spațiu pietonal creat deasupra parcării subterane de la Universitate.

Târgul, demunit „Bucharest Christmas Market„, va fi deschis până în 3 ianuarie 2013, pe toată perioada sărbătorilor de iarnă.

Citește mai multe detalii despre luminile de Crăciun au fost aprinse în București, pe Mediafax.ro