Luna mai, declarată Luna Mondială a Masturbării

Apropo.ro / 16.05.2014, 17:15
Luna mai, declarată Luna Mondială a Masturbării
Dacă până acum se sărbătoreau, la nivel mondial, tot felul de zile speciale precum Ziua Muncii, din acest an o nouă sărbătoare a apărut pe firmament, la nivel global.

Reprezentanții unui celebru sex-shop înființat în San Francisco, în 1977, au anunțat că fac toate demersurile posibile pentru ca luna mai să fie desemnată Luna Mondială a Masturbării. Ideea celor de la „Good Vibrations” se bazează pe un anunț făcut de Jocelyn Elders, șeful medicilor din SUA în perioada lui Bill Clinton, în 1994.

Elders susținea că masturbarea este o acțiune care se poate face în siguranță, îți oferă plăcere, este sănătoasă și gratis. De aceea, Elders, cunoscută pentru părerile sale controversate pe seama a diferite subiecte, a precizat că solicită ca masturbarea să fie predată în școli, încă de la clasele primare, pentru ca elevii să învețe că există o alternativă la activitățile sexuale ce pot aduce transmitere de boli și sarcini nedorite. În plus, Elders susținerea masturbarea și pentru că ar fi un proces în urma căruia copiii se vor învăța cu corpul lor.

Reprezentanții Good Vibrations vor să organizeze inclusiv o organizație non-profit pentru a prezenta avantajele masturbării tuturor, ei bazându-se pe o serie de documente ce arată înclinația oamenilor spre masturbare încă din vremea Egiptului Antic sau din perioada inventatorilor Kama Sutra.

Răutăcioșii care nu au încredere în demersul celor de la Good Vibrations își pun un mare semn de întrebare, respectiv ce se întâmplă în celelalte 11 luni ale anului. Au voie oamenii să se masturbeze și atunci sau doar în luna mai?