Lupescu a parasit Bacaul

Apropo.ro / 25.06.2004, 09:40
Lupescu a parasit Bacaul
Antrenorul Ionuț Lupescu și-a reziliat, miercuri seara, contractul cu gruparea FCM Bacau, scadent în 2007, dupa o întîlnire avuta cu președinte de onoare al clubului, Dumitru Sechelariu, și cu președintele Gheorghe Chivorchian. "Am luat, de comun acord cu

Antrenorul Ionuț Lupescu și-a reziliat, miercuri seara, contractul cu gruparea FCM Bacau, scadent în 2007, dupa o întîlnire avuta cu președinte de onoare al clubului, Dumitru Sechelariu, și cu președintele Gheorghe Chivorchian.

„Am luat, de comun acord cu Sechelariu și Chivorchian, hotarîrea de a-mi încheia colaborarea cu FCM Brașov. Strategia de viitor propusa de mine înca din iarna nu a fost compatibila cu cea a conducerii clubului. Am venit cu inima deschisa și cu gîndul de a face treaba serioasa, dar planurile facute în iarna nu au ieșit. Țin sa mulțumesc, chiar în aceste condiții, pentru șansa care mi-a fost acordata. Mulțumesc jucatorilor pentru felul cum s-au batut pentru a evita retrogradarea. Mulțumesc, de asemenea, publicului și presei, care m-au susținut. Pentru mine a fost o experiența buna. Sper ca decizia pe care am luat-o sa fie înțeleasa”, a afirmat, joi, Ionuț Lupescu.

Fostul tehnician bacauan Ionuț Lupescu nu are, momentan, nici o oferta de a antrena, însa este optimist în ceea ce privește viitorul carierei sale de tehnician. „Am crezul în aceasta meserie și am sa ma țin de ea. Îmi fac și eu planurile mele. Aici am vrut sa întaresc echipa, dar n-a fost posibil. Daca aș fi prevazut așa ceva în iarna, aș fi semnat doar pe șase luni, nu pe trei ani și jumatate. Dar niciodata nu se știe. Poate ca în viitor voi reveni în Bacau. Altfel, ne-am desparțit în condiții amiabile, iar în ce privește latura financiara, totul este OK. Trebuie sa lași loc de buna ziua cînd pleci de undeva”, a adaugat Lupescu.

Lupescu a preluat pe FC Bacau în iarna, înlocuindu-l pe Cristian Popovici.

Prunea: Plecarea lui Lupescu a fost o palma data carierei mele

„Asta-i viața antrenorilor. De cîte ori se schimba un antrenor la echipa unde joc este ca o palma data carierei mele, iar aici a fost una grea. Cred ca nu am putut sa-l susțin, prin jocul meu, îndeajuns. Sînt convins ca va fi unul dintre antrenorii de top din România. Poate îl voi ajuta în alta parte”, a spus Prunea, care mai are înca un an de contract cu FCM Bacau.

Prezent la reuniurea lotului echipei FCM Bacau, Andrei Cristea a declarat ca spera ca situația sa sa fie clarificata pîna la începerea campionatului.

Cristea a precizat ca nu a mai discutat cu președinte de onoare al clubului, Dumitru Sechelariu, pe tema transferului. „Am avut cîteva convorbiri cu Ioan Becali, nu neaparat în ce privește transferului la Dinamo. Orice fotbalist ar vrea sa joace la o echipa de cupa europeana. Sper ca în perioada ramasa pîna laînceputul campionatului sa se decida ce voi face. Nu vreau sa mai trec prin ce am trecut în iarna, cînd cu Steaua și Rapid”, a afirmat atacantul bacauan.

Mediafax