Lupescu: Delegarile nu pot fi facute prin tragere la sorti

De: Mirel Mircea / 18.02.2008, 10:09
Lupescu: Delegarile nu pot fi facute prin tragere la sorti
Lupescu spune ca delegarea arbitrilor prin tragere la sorti computerizata este imposibil de aplicat din punct de vedere tehnic

Ionut Lupescu spune ca sistemul de delegare a arbitrilor prin tragere la sorti computerizata este imposibil de aplicat din punct de vedere tehnic si a mentionat ca acest demers are ca scop coruperea arbitrilor tineri promovati in ultima vreme.

"Tragerea la sorti este interzisa de UEFA. Apoi, exista o hotarare a Comitetului Executiv prin care s-a stabilit, pentru acest campionat, ca delegarea sa fie facuta de cineva din administratie. Trei la mana, exista intre liga si federatie o conventie care stipuleaza acest fapt. Patru la mana, din punct de vedere tehnic nu cred ca are cum sa se faca tragere la sorti. Si asta nu inseamna oricum ca o face computerul, pentru ca datele le baga cineva intr-un sistem. Apoi, de multe ori arbitrii se mai imbolnavesc sau nu pot pleca de la munca, sau au o problema, sau sunt in cupele europene", a spus directorul general al FRF.

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, doreste ca in ultima parte a campionatului delegarile arbitrilor la meciurile din Liga I sa fie facute prin tragere la sorti si nu ca pana acum, cand acestea erau efectuate de directorul general al FRF. Unele cluburi, precum Steaua si Rapid, si-au facut deja publica sustinerea pentru schimbarea modalitatii de delegare a arbitrilor cu tragerea la sorti.