Lupescu ofertat de Mircea Sandu

Apropo.ro / 09.11.2005, 09:55
Lupescu ofertat de Mircea Sandu
Fostul internațional Ionuț Lupescu a declarat, marți, pe Aeroportul Henri Coanda, ca Mircea Sandu și Gheorghe Popescu, ambii candidați la postul de președinte al Federației Române de Fotbal, i-au oferit posturi de conducere în cadrul FRF. "Mie din

Fostul internațional Ionuț Lupescu a declarat, marți, pe Aeroportul Henri Coanda, ca Mircea Sandu și Gheorghe Popescu, ambii candidați la postul de președinte al Federației Române de Fotbal, i-au oferit posturi de conducere în cadrul FRF.

„Mie din pacate nu mi-au dat voie sa candidez. Nu-mi convine, dar am respectat decizia, asta este. Acum am doua variante, deși eu aș fi optat pentru a treia, sa candidez eu, dar nu am aceasta posibilitate. Nu m-am hotarât deocamdata. Și Mircea Sandu, și Gica Popescu mi-au facut câte o oferta. Zilele viitoare o sa iau o decizie care cred ca este mai buna pentru a pune în aplicare ceea ce aș fi facut eu daca aș fi fost președinte. Am anumite doleanțe și viziuni și cu siguranța nu ma voi duce acolo pe un post de marioneta. Nu vizez funcția, ci sa am putere de decizie, atribuții, sa-mi asum responsabilitați”, a spus Lupescu la întoarcerea de la Zurich, unde a participat la un simpozion organizat de FIFA. 

Întrebat de ce ar accepta oferta actualului președinte al FRF, dupa ce a organizat un miting împotriva acestuia împreuna cu sindicatul fotbaliștilor AFAN, Lupescu a raspuns: „Nu sunt de partea lui Mircea Sandu. Ceea ce am spus atunci la acel miting este corect, a fost ceea ce am gândit la momentul respectiv și ceea ce gândesc și acum. O sa o spun de fiecare data, indiferent despre cine e vorba sau daca deranjez pe unul sau pe altul. Daca Mircea Sandu dorește sa reorganizeze Federația Româna de Fotbal și fotbalul românesc atunci sigur ca se poate discuta. Daca nu, nu ma intereseaza. Depinde de dânsul. Eu cred ca este nevoie de o schimbare în fotbalul românesc. Sigur, ca nu poți sa vii și sa tai totul și sa spui ca de mâine faci totul mult mai bine, dar eu cred ca merita o încercare”.

Fostul internațional nu a dorit sa dezvaluie ce funcție i-a oferit Mircea Sandu, spunând ca acest lucru îl va anunța președintele FRF în conferința de presa de miercuri. Lupescu susține ca nu simte nici o presiune asupra lui pentru ca are de ales între Mircea Sandu și Gheorghe Popescu. „De ce sa fie presiuni? De la cine sa am? În afara de soția mea nu am nici o presiune. Și ea ține cu mine, nu se baga în probleme de genul asta”, a menționat fostul jucator dinamovist.

Ionuț Lupescu nu știe exact motivul pentru care Mircea Sandu insista sa ramâna în funcția de președinte al FRF.”Nu știu. Probabil ca este și o ambiție a lui pentru ca dupa 15 ani are un contracandidat. Și vrea sa vada daca are șanse sa câștige, pentru ca pâna acum nu au fost alegeri la FRF, fiind mereu un singur candidat”, a spus Lupescu.

Fostul internațional a precizat ca în discuția pe care a avut-o la Zurich cu președintele FIFA, Joseph Blatter, oficialul forului mondial s-a aratat îngrijorat de faptul ca în algerile de la FRF exista posibilitatea implicarii politicului. „Am avut o discuție cu domnul Blatter despre fotbalul românesc. Nu i-am spus prea multe despre fotbalul românesc, pentru ca, spre surprinderea mea, era mai bine informat decât mine. Știe ce se întâmpla aici cu lux de amanunte mai ales ca a fost acum doua saptamâni la București. Știe care sunt cele doua opțiuni pentru președinția FRF și așteapta și el cu interes alegerile. Știe mai multe decât credeam eu. Știe care sunt influențele mass-media în ultima perioada. Ce nu i-a placut a fost ca a citit ca s-ar implica politicul în alegeri, pentru ca se știe ca FIFA și UEFA sunt reticenți la chestia aceasta”, a afirmat Lupescu, menționând ca Blatter este informat zilnic despre ce se întâmpla în România de la consilierii lui pe probleme de fotbal din estul Europei.

Instalarea lui Gheorghe Hagi în funcția de antrenor principal al echipei Poli Timișoara l-a luat prin surprindere pe Ionuț Lupescu: „Nu ma așteptam ca Hagi sa preia Timișoara, dar pentru fotbalul românesc este binevenit faptul ca el a revenit pe banca. Un om de calibrul lui merita sa fie din nou în centrul atenției, mai ales ca antrenor”.

Întrebat daca poate intra formația Poli Timișoara în lupta pentru titlul de campioana în acest an, Lupescu a raspuns: „Sunt noua puncte distanța și au trecut doar 12 etape, deci mai are mai mult de jumatate din campionat. Noua puncte nu înseamna foarte mult pentru un campionat corect. Mai ales la ambițiile și posibilitațile pe care le are, Timișoara poate oricând sa se bata pentru titlu. Daca va câștiga o echipa din provincie, atunci vom avea și noi un campionat foarte interesant, mult mai atractiv, care va aduce și mai mulți suporteri și sponsori”.   

Popescu: Mi-e greu sa cred ca Lupescu va trece de partea lui Sandu

Fostul impresar Gheorghe Popescu, candidat la funcția de președinte al FRF, a declarat, marți, la Bistrița, ca îi este sa creada ca Ionuț Lupescu ar putea trece de partea echipei lui Mircea Sandu.

„Ar fi fost interesant sa ne întâlnim și sa punem cap la cap ideile lui cu ale mele, ar fi fost spre binele fotbalului. Mi-e greu sa cred ca un om care l-a criticat pâna acum pe Mircea Sandu sa treaca într-o echipa pe care a contestat-o atât de dur”, a spus Popescu.

Popescu a precizat ca Poli Timișoara are șanse sa devina campioana cu Gica Hagi la cârma echipei, dar „nu foarte curând”. „Are toate șansele, dar nu cred ca se va întâmpla foarte curând, deoarece este nevoie ca Poli Timișoara sa fie perceputa ca o echipa de top și este o lupta grea cu formațiile din București”.

Mediafax