Lupta cu kilowații în plus continuă, doar armele se schimbă

De: Dragos Tanase / 26.04.2012, 17:50
Lupta cu kilowații în plus continuă, doar armele se schimbă
Viața la țară, unde m-am retras de curând, să mănânc în liniște alocația copiilor, că nu numai eu știu cât am tras până i-am făcut, este plăcută, molcomă, ca un pârâu lin, înfundat de PET-uri, ca s-o dăm și-n literatură un pic, că scrisul fără metafore e că nunta fără lăutari, no?

În afară de operațiunile de rutină, precum tăiatul ierbii și scosul gunoiului, oamenii nu ies din case, nu stau pe bancă, sub nuc, în fața garajului, și nici nu-ți bat la ușă să ceară o cană de orez sau de zahăr.

Asta până săptămâna trecută, când am observat agitație pe stradă, dar din locul meu obișnuit, în spatele perdelei, nu puteam să aud ce vorbea micul grup de vizavi, ceea ce nu m-a putut împiedica să-mi dau seama că e ceva serios.

Am ieșit pe motiv că-mi verific cutia poștală și m-am insinuat imediat în mijlocul celor trei vecini. Discuția era despre noua măsură luată de Primărie prin care toate casele vor fi echipate cu contoare de curent moderne – smart meters – ce vor transmite wireless, de cîteva ori pe zi, consumul de energie al fiecărui dispozitiv electric din casă…

Citește întreaga povestire a lui Silviu Brizu (Chicago), în „Jurnalul unui român în State, în criză și în budă”, pe Kamikazeonline.ro