Lupta cu pirateria se extinde în Europa

Apropo.ro / 01.04.2004, 10:40
Lupta cu pirateria se extinde în Europa
Industria muzicala a anuntat inceperea unei actiuni legale impotriva a 247 de persoane din afara SUA, acuzate de trafic ilegal de fisiere, extinzand pentru prima data razboiul impotriva pirateriei peste hotare. Asociatii din industria muzicala din Danemarca, Germania,

Industria muzicala a anuntat inceperea unei actiuni legale impotriva a 247 de persoane din afara SUA, acuzate de trafic ilegal de fisiere, extinzand pentru prima data razboiul impotriva pirateriei peste hotare.

Asociatii din industria muzicala din Danemarca, Germania, Italia si Canada au intentat procese in justitie, in principal impotriva unor utilizatori acuzati ca au distribuit un mare numar de cantece online.

Distribuirea neautorizata de muzica a facut ravagii la fel de mari in industria globala, ca si in SUA. In Germania efectele distributiei de fisiere sunt combinate cu inscriptionarea de CD-uri si vanzarea acestora. Amenintarea actiunilor legale a suparat renegata industrie de file sharing. La putin timp dupa ca a fost intentat primul proces in SUA, cel mai popular serviciu, Kazaa, a oferit mai mult de 900 milioane de fisiere in aprilie 2003.

Industria muzicala a declarat ca procesele ar putea avea ca rezultat amenzi si plata de daune, de cateva mii de Euro pentru fiecare persoana. Actiunile legale difera de la o tara la alta.

In Italia, 30 de persoane au fost acuzate de incalarea drepturilor de autor, in urma unor razii care s-au soldat cu confiscarea de computere, hard discuri, sisteme de stocare si 50.000 de fisiere. In Germania sunt supectate 68 de persoane, in Danemarca au fost trimise ordine de incetare a activitatii ilegale unui numar de 120 persoane, iar in Canada au fost acuzate 29 de persoane.

Sursa: www.bignewsnetwork.com, preluat de SmartNews.