Luptă culinară între Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu.

De: Alexandra Necsoiu / 20.11.2018, 13:11
Luptă culinară  între Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu.
Cea de-a şaptea amuletă a iscat o luptă culinară pe cinste între Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu. Nivelul pretenţiilor s-a ridicat gradual, iar valoarea avantajului a fost pe măsură, căci bonusul pus în joc va oferi posibilitatea de a anula o cartolină a unui chef rival. După ce au gătit găluşte, reunind în farfurii reţete internaţionale asiatice, franţuzeşti, sau româneşti, maeştrii ”Chefi la cuţite” au fost jurizaţi de invitatul special al serii, un bucătar din noua generaţie – Alexandru Iacob.

Reţeta de găluşte chinezeşti l-a convins pe acesta că chef Bontea merită să obţină, poate cea mai valoroasă amuletă existentă în joc în acest moment : ”Suntem puşi într-o situaţie în care cele mai dure avantaje, ce au legătură cu echipele adverse, sunt toate la Sorin. Deja începe să îmi fie frică.”, a afirmat chef Dumitrescu.

 În cea de-a şaptea ediţie a audiţiilor pe nevăzute, chefii au avut parte de farfurii spectaculoase, plating-uri ieşite din comun şi reţete inspirate din gastronomia internaţională. Luni seară, un bucătar cu experienţă a convins cu o plăcintă de peşte specific englezească, o casnică din Bucureşti a obţinut trei cuţite cu o reţetă tradiţional românească de pască cu brânză, în timp ce o bloggeriţă de modă i-a surprins pe chefi cu un desert raw vegan, dar şi cu stilul său de viaţă. După ce a primit votul de încredere al chefilor cu o reţetă simplă şi gustoasă, Carmen le-a vorbit acestora despre ”flexitarianism”. Intrigaţi şi uşor amuzaţi, Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu au aflat mai multe despre un nou regim alimentar ce are la bază un echilibru între alegerile sănătoase şi micile delicii culinare: ”Cătălin, tu ai frunte de flexitarian!”, s-au tachinat aceştia.

Gustul competiţiei l-a determinat pe Cătălin Badici, fost finalist ”Hell’s Kitchen- Iadul Bucătarilor”, să se întoarcă în faţa celor trei chefi. Pentru că a fost la un singur pas de a obţine premiul într-un concurs culinar, Cătălin a dorit să demonstreze că şi în acest show poate face spectacol:  ”Emoţiile de atunci nu se compară cu cele de acum. Am mai crescut, am avansat. ”Chefi la cuţite” îmi poate oferi şutul de care am eu nevoie. Am multă încredere în mine, în momentul în care intru în bucătărie mă transform. Vreau în finală, iar dacă o câştig…e şi mai bine! Totul sau nimic.” , afirma acesta înainte de jurizare. Cu trei cuţite meritate pe deplin şi cu dorinţa de a ajunge în echipa lui chef Scărlătescu, Cătălin a trecut încrezător în etapa următoare.                

O parte dintre bucătari au surprins prin apariţie, iar alţii au surprins prin creativitatea de care au dat dovadă. Fost concurent al sezonului 2, Felician Stuparu le-a pregătit aseară juraţilor un preparat special, în ingredientele căruia s-au regăsit cele mai importante personaje din emisiunea ”Chefi la cuţite”. În viziunea concurentului, cei trei chefi, Gina şi Măciucă au luat ”forma” unor ingrediente delicioase, în funcţie de personalitatea fiecăruia. Dacă sosul de brânză dulce a fost special pregătit pentru frumoasa prezentatoare a show-ului, sosul verde, cel mai înţepător, i-a fost destinat lui chef Dumitrescu, iar sosul de roşii lui chef Scărlătescu, ce şi-a consolidat imaginea pantofilor roşii, încălţările sale preferate. Două cuţite au fost îndeajuns pentru a-l califica mai departe în show pe Felician, concurent ce s-a apucat de gătit datorită emisiunii ”Chefi la cuţite”.

Diseară, de la 20:00, alţi candidaţi talentaţi vor intra în focurile show-ului culinar, cu speranţa de a obţine votul de încredere al chefilor. Poveştile acestora, preparatele inedite pregătite special pentru Bontea, Dumitrescu şi Scărlătescu, dar şi alte momente speciale, toate acestea marţi seară, într-o nouă ediţie a celui mai iubit show culinar.