Lupta culinară pentru cea mai râvnită amuletă, câştigată de chef Bontea

De: Alexandra Necsoiu / 13.11.2018, 14:54
Lupta culinară pentru cea mai râvnită amuletă, câştigată de chef Bontea
Luni seară, chef Bontea a câştigat cea mai importantă amuletă pusă în joc până în acest moment. După ce chefii s-au întrecut în clătite, Anne Ampawan, invitata specială a serii, a jurizat atent reţetele celor trei maeştri bucătari ”Chefi la cuţite” şi a decis că farfuria cu crêpes Suzette merită pe deplin avantajul suprem. Astfel, Sorin Bontea şi-a adjudecat bonusul de a schimba un om din trupa sa de bucătari cu un alt ucenic dintr-o trupă adversă, iar acest avantaj va putea fi folosit doar după formarea echipelor finale: ”Să vedeţi ce o să se întâmple din cauza acestei amulete!”, a declarat Cătălin Scărlătescu. Aşadar, timpul oricărei confruntări pe echipe din sezonul 6, structura trupelor de bucătari se poate schimba în funcţie de strategia lui Sorin Bontea.

Spectacolul jurizărilor pe nevăzute a continuat luni seară cu preparate delicioase şi apariţii inedite în platoul celui mai iubit show culinar. Dacă o manichiuristă din Bucureşti le-a propus chefilor o reţetă de mămăligă dulce, fără succes însă, un constructor din Alba Iulia i-a luat prin surprindere pe cei trei juraţi printr-un preparat pe care nu l-au mai avut până acum pe masa jurizării: stomac de miel umplut.

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu nu au fost surprinşi doar de alegerile gastronomice ale bucătarilor, ci şi de cele mai impresionante experienţe de viaţă. Andrei Cupşa, un concurent în vârstă de 23 de ani cu sindromul Down, şi-a demonstrat talentul în faţa celor trei chefi şi a arătat că ambiţia nu cunoaşte limite, iar Ioana Maria Dina, o elevă de 13 ani ce aspiră la titlul de patiser şi la un loc în echipa lui chef Dumitrescu, le-a îndulcit chefilor seara cu o porţie de tiramisu ce a trimis-o în etapa următoare: „Cred că am şanse să fiu primul copil care intră în echipe”, a spus cea mică. O altă surpriză pentru juraţi a fost Ana Crudu, sora Danielei Crudu, ce s-a înscris în show-ul culinar pentru a demonstra că gătitul este una dintre marile ei pasiuni. Farfuria sa de muşchiuleţ de porc în crustă de fistic cu piure de mere a încântat papilele gustative ale celor mai exigenţi juraţi, iar cu trei cuţite obţinute pe merit, Ana îşi propune să arate că are sarea şi piperul necesare pentru a ajunge cât mai departe în această competiţie ”la cuţite”.

O nouă ediţie a marcat noi provocări şi pentru cei trei chefi, care au fost într-un stres continuu din cauza unor ”semne” ciudate ce îşi tot făceau apariţia pe masa jurizării. Pe rând, o mână sângeroasă, o tarantulă uriaşă, o fantomă şi o pană de curent, au sporit misterul serii, iar cei trei juraţi au trăit clipe de groază. Surprizele şi jurizările pe nevăzute continuă şi în seara aceasta, iar Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu vor intra într-o nouă luptă a amuletelor, de la 20:00, pe Antena 1, în cea de-a şasea ediţie a celui mai iubit show culinar.