Lupte de strada la Cairo, intre armata egipteana si protestatari

Apropo.ro / 19.12.2011, 09:48
Lupte de strada la Cairo, intre armata egipteana si protestatari
Confruntarile dintre soldatii armatei nationale si protestatarii aflati in fata cladirii Cabinetului egiptean au continuat si sambata si au devenit tot mai violente.

Imaginile ce surprind protestele de la Cairo, dintre armata egipteana si protestatari, sunt socante.

Vezi aici video

In confruntarile violente, armata a prins o femeie pe care a pus-o la pamant sub numeroase lovituri. Ea a fost batuta crunt de zece soldati egipteni, pana a fost adusa in stare de lesin dupa care au lasat-o sa zaca in strada, dar nu inainte de a-i rupe tricoul.

Cu cateva minute inainte fusese lovita de nenumarate ori in cap si peste corp cu bastoane de metal. A incercat in zadar sa-si protejeze capul cu mainile. Unul dintre soldati a lovit-o in repetate randuri cu piciorul in cap.

proteste cairo

Acesta este doar unul dintre sutele de acte de injustitie comise de armata egipteana in cele trei zile de lupte de strada de la Cairo.

O alta femeie a fost surpinsa tipand de durere, dupa ce a fost inconjurata de cinci soldati si batuta. A ramas inconstienta in strada, iar soldatii continuau sa-i loveasca corpul de jumatate dezgolit.

Aya Emad a declarat pentru AP ca soldatii au tarat-o in sediul politiei tragand-o de val si de par. Tanara de 24 de ani a fost trantita la pamant, electrocutata si lovita peste fata.

Citeste mai multe detalii despre violentele de la Cairo, pe Gandul.info