Lycos ofera noi unelte de cautare

Apropo.ro / 07.09.2004, 12:22
Lycos ofera noi unelte de cautare
Terra Lycos a prezentat doua unelte de cautare pe site-ul sau Internet din SUA, ca parte a strategiei sale de a se concentra pe servicii pentru ca utilizatorii sa se conecteze unul cu celalalt. Lycos People Search si Discussion Search sunt asteptate sa aduca un numar de oferte care sa

Terra Lycos a prezentat doua unelte de cautare pe site-ul sau Internet din SUA, ca parte a strategiei sale de a se concentra pe servicii pentru ca utilizatorii sa se conecteze unul cu celalalt.

Lycos People Search si Discussion Search sunt asteptate sa aduca un numar de oferte care sa permita utilizatorilor sa acceseze si sa imparta informatii online.

Unealta People Search permite utilizatorilor sa localizeze alti utilizatori prin cautarea in listele din pagini albe, pe web si in alte resurse de informatii.

Utilizatorii pot, de asemenea, sa efectueze cautari business interogand listele din pagini aurii. Desi exista o multime de unelte de cautare de persoane, Lycos spera sa creeze o nisa prin angrenarea tuturor acestor oferte intr-un singur loc.

Eliyon Technologies, de exemplu, furnizeaza functii de cautare a profilului profesional, iar infoarmatiile absolventilor sunt luate de pe Reunion.com. Desi toate functiile de baza de cautare sunt gratuite, tertii furnizori ofera servicii mai complete cu plata.

Desi in prezent Lycos nu ofera nici un serviciu de cautare de persoane cu plata, compania intentioneaza ca in viitor sa lanseze servicii cu plata.

De asemenea, Lycos doreste sa conecteze oamenii prin informatii mult mai specifice si specializate prin Discussion Search, care ajuta utilizatorii sa gaseasca un anumit subiect pe grupuri de discutii.

Discussion Search, aflat in prezent in testare beta, scaneaza Yahoo Groups, MSN Groups si domeniile .org, oferind o larga varietate de subiecte de pe forumuri si grupuri de discutii. Cand se face o cautare de discutie rezultatele apar in partea dreapta a ecranului, linkurile sponsorilor in stanga.

Sursa: www.computerweekly.com, preluat de SmartNews.