M. Britanie: medicii straini concureaza pentru posturi cu cei britanici

Apropo.ro / 07.01.2008, 12:47
M. Britanie: medicii straini concureaza pentru posturi cu cei britanici
Numerosi medici britanici risca sa devina someri, in urma unei decizii judecatoresti potrivit careia ei trebuie sa concureze pentru posturi cu doctorii straini.

Numerosi medici britanici tineri risca sa devina someri in cursul acestui an, in urma unei decizii judecatoresti potrivit careia ei trebuie sa concureze pentru posturi in conditii egale cu doctorii straini, relateaza publicatia Mail on Sunday, in editia electronica.

Colegiul medicilor a acuzat Guvernul de aceasta situatie si a avertizat ca mii de medici britanici tineri vor fi obligati sa lucreze in strainatate.

Criticii sustin ca intensificarea concurentei, prin candidatura medicilor straini, ironizeaza declaratia din septembrie a premierului Gordon Brown potrivit careia vrea "posturi britanice pentru muncitorii britanici".

Problema provine dintr-o decizie a Curtii de Apel din noiembrie, cand Asociatia britanica a Medicilor de origine indiana a atacat hotararea Ministerului Sanatatii, conform careia medicii straini puteau ocupa posturi doar daca nu existau absolventi potriviti din Marea Britanie sau Uniunea Europeana.

Decizia, pe care Guvernul intentioneaza sa o conteste, presupune ca 16.000 de medici straini care studiaza in Marea Britanie trebuie tratati ca si candidatii britanici care concureaza pentru un post.

Â