M1X MacBook Pro ar putea fi lansat în august

Apropo.ro / 23.06.2021, 12:49
M1X MacBook Pro ar putea fi lansat în august

Este posibil ca Apple să lanseze M1X MacBook Pro mai devreme decât ne-am imaginat. Zvonurile care circulă de câteva luni sunt că Apple va lansa două noi modele de MacBook Pro, presupuse a fi construite cu un cip M1X (sau M2) mai puternic. Deși nu am văzut nimic dezvăluit la Apple Worldwide Developers Conference 2021 pe 7 iunie, noi informații sugerează că este posibil să nu mai trebuiască să așteptăm mult pentru a vedea la ce a lucrat Apple.

LeaksApplePro prezice că cel puțin unul dintre noile modele MacBook Pro ar putea fi lansat în săptămâna 31 a anului, deși nu a existat nicio mențiune cu privire la care dintre cele două ar putea face obiectul apariției timpurii.

Apple nu se îndepărtează niciodată de trimestrul 3

Atât modelele MacBook Pro de 14 inci, cât și modelele MacBook Pro de 16 inci sunt prevăzute cu un afișaj mini-LED, similar cu noul iPad Pro de 12,9 inci din 2021 care a primit procesorul M1 la începutul acestui an.

Compania a transmis anterior că componentele cheie nu vor ajunge la fabricile Apple până în trimestrul 3 din 2021, așa că nu ne așteptam ca oricare dintre cele două noi modele să ajungă pe rafturi până spre 2022.

LeaksApplePro menționează, de asemenea, că datele menționate ar putea fi supuse modificărilor, având în vedere întârzierile în producția și livrarea componentelor esențiale, cum ar fi acele afișaje mini-LED și lipsa globală de siliciu.

De ce există entuziasm în jurul M1X MacBook Pro

Modelul MacBook Pro de 14 inci 2021 pare să ofere cea mai importantă actualizare a liniei de notebook-uri din ultimii ani. Nu numai că se așteaptă să ofere creșteri de viteză serioase, dar noile rapoarte sugerează că Apple va aduce înapoi câteva dintre avantajele care au făcut din modelul 2015 unul dintre cele mai bune MacBook-uri vreodată.

O mare entuziasm s-a creat în jurul acestor noi dispozitive MacBook Pro. Nu numai că producătorul ar putea veni cu succesorul excelentului M1 SoC (system-on-a-chip), dar se așteaptă, de asemenea, ca ambele noi modele să vină cu o reproiectare pentru a scăpa de bara tactilă și pentru a reintroduce caracteristici vechi precum MagSafe, un cititor de card SD încorporat și chiar un HDMI de dimensiuni complete.

Nu toate caracteristicile vor fi însă regândiri. Tocmai am aflat că Apple va face probabil cea mai mare actualizare a ecranului pentru MacBook Pro de la afișajul Retina din 2012.

Cipul original M1 a fost mai mult decât trebuia, plasând MacBook Air 2021 pe cele mai înalte poziții în topurile celor mai bune laptopuri pe care le poți cumpăra chiar acum, având în vedere cât de impresionant este, dar creativii sau profesioniștii din industriile solicitante vor avea nevoie de ceva cu puțin mai multă putere.

De când primul procesor Apple Silicon bazat pe ARM a fost numit M1, se așteaptă ca Apple să numească următoarea versiune a acestui cip M1X sau M2 – sau să folosească ambele nume.

Cum vor fi diferite aceste cipuri de M1? Un raport a dezvăluit că Apple planifică un procesor Apple Silicon cu 20 de nuclee pentru Mac-urile sale din 2021. Aceasta este o actualizare semnificativă față de procesoarele sale curente sale cu 8 nuclee (4 de performanță, 4 de eficiență ridicată).

Modelul cu 20 de nuclee ar avea până la 16 nuclee de înaltă performanță, deși Apple testează versiuni cu doar 8 sau 12 nuclee de înaltă performanță activate. Decizia de a dezactiva nucleele ar depinde de orice problemă descoperită în timpul producției.

MacBook Pro 2021 pare, de asemenea, să fie sfârșitul pentru procesoarele Intel în MacBook Pro. Deși acest lucru ar fi putut fi ghicit, deoarece Mac-urile trec în prezent la Apple Silicon, putem cita recentul raport al unui specialist Apple, care a menționat că „nu există o opțiune de procesor Intel pentru noile modele”.

Un zvon mai recent a susținut că Apple a rezervat producția unui nou cip M2, destinat utilizării pe MacBook-uri sale de ultimă generație. Este programat să utilizeze un nod de proces de 4 nanometri, care, la rândul său, promite o creștere mai mare a performanței, dar nu în detrimentul eficienței energiei. Acest cip ar putea fi versiunea cu 20 de nuclee menționată anterior sau ceva complet diferit.

Celelalte posibile caracteristici MacBook Pro 2021 provin din brevetele Apple. Acestea nu sunt la fel de probabile ca cele de mai sus, deoarece aparent sunt încă în curs de dezvoltare. Asta nu înseamnă că nu putem întreba „Ce s-ar întâmpla dacă?”

Unul dintre acestea este zvonul despre un touchpad ultra-wide MacBook Pro. Un brevet publicat în mai 2020 pentru o „Suprafață de intrare dinamică pentru dispozitive electronice” arată posibilitatea unui touchpad la fel de larg ca și tastatura MacBook Pro. În formă, amintește de ecranul secundar al Asus ZenBook Pro Duo 15, care se află deasupra tastaturii și nu sub acesta. Marea problemă cu un astfel de touchpad ar fi evitarea atingerii accidentale, deoarece aici se așază în general încheieturile.

Tags: