M5 plus 1

Apropo.ro / 12.12.2006, 11:28
M5 plus 1
Fara sa platesti extra, incepand cu anul viitor vei putea comanda BMW M5 cu o cutie manuala cu sase rapoarte. Super-sedanul bavarez a fost disponibil, inca de la lansare, doar cu transmisia secventiala (botezata SMG) cu sapte trepte, fapt ce i-a nemultumit vadit pe fanaticii marcii.

Fara sa platesti extra, incepand cu anul viitor vei putea comanda BMW M5 cu o cutie manuala cu sase rapoarte. Super-sedanul bavarez a fost disponibil, inca de la lansare, doar cu transmisia secventiala (botezata SMG) cu sapte trepte, fapt ce i-a nemultumit vadit pe fanaticii marcii. Explicatia oficiala a fost una cam subtire: datorita puterilor generate de imensul V10 (5 litri), schema treptelor este atat de complicata, incat nu putea fi transpusa intr-o varianta manuala.

Este comic ca tocmai americanii au facut cel mai mare tam-tam. Pana la urma germanii au cedat, au renuntat la o treapta si au creat o cutie capabila sa faca fata solicitarilor imense. Cu o echipare mai bogata, masina este disponibila peste Ocean incepand de la 64.892 euro.

Citeste mai mult in ProMotor

Tags: