Macelarul a carui boala i-a uimit pe medici

De: Gabriela Voicu / 04.10.2011, 19:27
Macelarul a carui boala i-a uimit pe medici
Un macelar din Marea Britanie care lucra la un abator de gaini s-a taiat la un deget cu un os de pui si a dezvoltat o boala misterioasa.

Un macelar din Marea Britanie s-a ales cu o boala care i-a uimit pe medici, dupa ce s-a taiat la un deget cu un os de pui.

Totul s-a petrecut in septembrie 1991, cand barbatul avea 29 de ani. La scurt timp dupa ce s-a taiat in timp ce transa carnea galinaceelor, degetul sau a inceput sa miroasa.

Odorul degajat era atat de puternic incat se simtea dintr-un capat in altul al unei camere mari. Omul a mers la Spitalul Royal Gwent din Newport, unde medicii i-au dat un antibiotic: flucloxacillina. Cu tot tratamentul, mana a continuat sa miroasa puternic.

Doctorii i-au prescris apoi alt antibiotic: ciprofloxacin. Mana duhnea in continuare. A urmat eritromicina. Nimic nu se schimba. Mirosul a persistat si dupa tratamentul cu metronidazol.

Un macelar a inceput sa miroasa urat dupa ce s-a taiat la un deget

Medicii au hotarat sa intervina chirurgical, dar nu au gasit nimic deosebit. Omul a continuat sa degaje un miros incredibil de urat.

In ciuda numeroaselor teste si tratamente, operatii si terapie cu raze UV, degetul i-a mirosit timp de 5 ani, apoi s-a oprit brusc.

Misterul a fost prezentat intr-o lucrare castigatoare a premiului Ig-Nobel, 1998, numita „Un barbat s-a taiat la deget si a mirosit urat timp de 5 ani”.

Cert este ca medicina, stiinta care se dezvolta de 10.000 de ani incoace, nu a reusit sa dea de ap asa-zisei boli a macearului.