Maceșele, un remediu pentru artrita

Apropo.ro / 22.06.2007, 14:31
Maceșele, un remediu pentru artrita
Un medicament ieftin pe baza de maceșe ar putea pune capat suferinței prin care trec bolnavii de artrita, potrivit unui studiu realizat în Germania și publicat de BBC. Dupa un tratament cu capsule pe baza de pudra de maceșe, ce a durat șase luni, pacienții care

Un medicament ieftin pe baza de maceșe ar putea pune capat suferinței prin care trec bolnavii de artrita, potrivit unui studiu realizat în Germania și publicat de BBC.

Dupa un tratament cu capsule pe baza de pudra de maceșe, ce a durat șase luni, pacienții care anterior au primit medicamente utilizate în mod tradițional împotriva artritei au raportat o îmbunatațire a starii lor de sanatate, indica autorii acestui studiu pilot.

Cercetatorii vor sa faca mai multe teste pentru a vedea daca boabele de maceșe, bogate în vitamina C, care au fost utilizate în medicina de sute de ani, pot sta la baza unui nou medicament împotriva artritei.

Numai în Marea Britanie, aproximativ 400.000 de persoane sufera de artrita reumatoida, care apare atunci când sistemul imunitar al organismului ataca încheieturile, provocând inflamarea acestora și afectând cartilajele și oasele. Medicamentele tradiționale au efect limitat și nu pot îndeparta durerea. Deși pe piața au aparut noi medicamente, mai inteligente, acestea sunt foarte scumpe.

Tratamentul anual cu medicamentele inhibitoare necesar unui singur pacient costa aproximativ 10.000 de lire sterline (14.800 de euro), în timp ce doza lunara de maceșe necesara unui bolnav costa aproximativ 20 de lire sterline (30 de euro).

Echipa care a dezvoltat noul tratament pe baza de semințe și pulpa de maceșe a fost coordonata de profesorul Stefan Willich, de la Centrul medical universitar Charite din Berlin, Germania.