Machiaj ca-n filme

Apropo.ro / 02.09.2006, 15:56
Machiaj ca-n filme
Petreci ore în șir în fața oglinzii, dar afurisitele de cearcane și pete sunt la fel de vizibile, deși ai aplicat tone de fond de ten și ai pus din belșug anticearcan. Specialiștii în arta machiajului care se ocupa de vedete ca Salma Hayek, Cameron Diaz,

Petreci ore în șir în fața oglinzii, dar afurisitele de cearcane și pete sunt la fel de vizibile, deși ai aplicat tone de fond de ten și ai pus din belșug anticearcan. Specialiștii în arta machiajului care se ocupa de vedete ca Salma Hayek, Cameron Diaz, Meg Ryan, Cindy Crawford, Lucy Liu, Tyra Banks, Alicia Silverstone, Lara Flynn, Gwenyth Paltrow și Julianne Moore își dau câteva tipsuri pentru un machiaj perfect de zi.

Dupa ce ai demachiat fața bine, aplici fondul de ten. Pentru conturul feței, folosește o culoare mai închisa, astfel fața va parea mult mai luminoasa. Dupa ce ți-ai facut conturul feței cu un fond de ten mai închis, folosește un fond de ten mai apropiat de culoarea pielii tale, pe care îl întinzi ca sa se armonizeze cu conturul.

Când aplici fondul de ten, îl întinzi și pe gât, ca sa nu apara o linie de demarcare, și, de asemenea, pe urechi.

Aplica fond de ten sub ochi de-abia dupa ce ai aplicat fardul de pleoape. De obicei fardul de pleoape este pudra și inevitabil, te murdarești, trebuie sa-l cureți, prea multa bataie de cap. Machiaza întâi ochii, înainte de a te ocupa de cearcane.

Folosește un creieon corector puțin mai deschis decât fondul de ten și decât culoarea tenului tau. E important sa insiști în colțul interior de sub ochi, pentru ca acolo cearcanele sunt mai închise la culoare. Ca sa nu aplici prea mult creion corector, folosește o pensula cu care întinzi bine pe toata suprafața. Aplica fard corector și daca ai de ascuns vreo pata sau vreun coș buclucaș.

Când cineva are sprâncenele prea creionate, îți sare în ochi. Trebuie sa lași neschimbat aspectul feței și sa retușezi discret. Folosește un creion maro deschis, chiar daca sprâncenele tale sunt negre. Deseneaza ușor, pentru a masca spațiile goale din sprâncene. Insista foarte puțin, mai ales pentru ca e vorba de un machiaj de zi. Daca ți se pare ca creionul corector este prea dens, poți sa-l „diluezi” cu puțina crema hidratanta.

Daca ai cearcane prea pronunțate, e bine sa nu atragi atenția asupra parții de jos a ochilor, așa ca mai bine renunți la creionul dermatograf.

Atunci când aplici mascara, insista mai mult spre exteriorul ochiului și mai puțin spre interior, pentru ca ochiul sa para mai luminos.

Daca nu ai cearcane prea pronunțate, poți sa folosești un dermatograf maro la baza genelor. Daca ochii sunt ușor coborâți, în loc sa urmezi conturul ochiului, îngroașa treptat linia spre exteriorul ochiului. Vei observa diferența. Daca-ți tremura mâna, retușeaza la final cu un bețigaș cu puțina vata.

Daca ai tenul gras, e bine sa aplici pudra, care usuca. Ai însa grija sa nu exagerezi! La final, aplica fardul de obraz.

Când te dai cu ruj sau gloss, nu depași conturul natural al buzelor, pentru ca lumina se reflecta peste și se vede ca sunt contrafacute.

Mai multe sfaturi gasești în DVD-ul „Pași simpli pentru un machiaj perfect”, distribuit împreuna cu numarul de septembrie al revistei „Ce se întâmpla doctore”.

În paginile de beauty ale revistei poți afla care este prețul produselor cu care trebuie sa-ți îngrijești tenul, dar și magazinele de unde le poți achiziționa.