Machiajul decent te face sa pari mai competenta (Studiu)

De: Ungureanu Alexandra Cezara / 06.10.2011, 11:30
Se stie ca exista o line foarte fina intre sublim si ridicol, cu atat mai mult in cazul machiajului.

Recent, oamenii de stiinta au demonstrat ca machiajul este nu numai aliatul frumusetii, dar ca acesta influenzeata si felul in care te percep cei din jur.

In cadrul studiului, finantat de Procter & Gamble, oamenii de stiinta de la Massachusetts General Hospital, Harvard Medical School, Universitatea din Boston si Institulul Dana-Farber de Cancer au cerut participantilor sa noteze diferite look-uri in termeni de competenta, atractivitatea si incredere.

Femeile machiate au mai mult succes decat cele nemachiate

Poze cu femei nemachiate, machiate natural, profesional si dramatic au fost aratate, pentru cateva fractiuni de secunda, voluntarilor. Pozele care au retinut mai mult atentia au fost cele in care femeile erau machiate, acestea fiind considerate frumoase, mai competente si de incredere.

Machiaj natural

Atunci cand imaginile au inceput sa se deruleze mai incet pe ecran, calificativele de atactivitate si competenta au urcat, dar o data ce machiajul a devenit mai incarcat, calificativele de incredere si onestitatea au scazut.

Machiaj profesional

Cand au ajuns la cele mai dramatice machiaje, participantii prezenti la studiu au vazut femeile din imagini la fel de atractive si competente, dar mai putin demne de incredere.

Machiaj dramatic

Autorii studiului subliniaza faptul ca rezultatele pot avea un impact asupra modului in care femeile se vor aranja pentru poza din buletinul de vot, CV si pentru site-urile matrimoniale.