Macovei si Berlusconi, pe lista celor mai proaste candidaturi pentru PE

Apropo.ro / 28.05.2009, 16:54
Macovei si Berlusconi, pe lista celor mai proaste candidaturi pentru PE
Partidul Socialistilor Europeni a publicat o lista cu cele mai proaste 12 candidaturi pentru alegerile europene

Partidul Socialistilor Europeni (PES) a publicat, joi, o lista cu cele mai proaste 12 candidaturi pentru alegerile europene, in care figureaza candidatul PDL Monica Macovei, dar si premierul italian Silvio Berlusconi.

Pe primul loc al listei se afla Silvio Berlusconi, despre care PES afirma ca a fost adus in fata instatei de sase ori, pentru chestiuni de ordin financiar si desi in trei cazuri a fost gasit vinovat, el a fost ulterior achitat.

In cazul Monicai Macovei, aflata pe pozitia a sasea a listei intocmite de PES, este scris urmatorul text: "Un critic perpetuu al ritmului reformei in justitie din Romania dupa ce a fost detronata din pozitia de ministru al Justitiei, doamna Macovei este o persoana controversata. Ea foloseste evenimentele externe ca o oportunitate de a-si critica tara si de a califica ca fiind corupti politicienii opozanti. Macovei chiar a spus recent ca Romania nu ar trebui sa mai primeasca fonduri de la UE, in mod clar o chestiune contrara interesului acestei tari. Se bucura de un puternic sprijin al PPE pentru pozitiile exprimate (aceasta familie politica a fost intotodeauna un critic puternic al Romaniei), fiindu-i acordat titlul Femeia Europei in 2008, pentru presupuse merite in reforma justitiei in 2005-2006 (si nu 2007 sau 2008)".

Afla cine se gaseste pe lista PES cu cele mai proaste candidaturi pentru PE, la Mediafax.