Mădălin Ionescu, dezvăluiri după renunţarea la emisiune: „Am plecat de scârbă”

De: Nicoleta Nicolae / 23.10.2015, 09:38


Mădălin Ionescu, dezvăluiri după renunţarea la emisiune:
Mădălin Ionescu a fost criticat, în ultima perioadă, pentru emisiunea tabloidă pe care o realizează după ce multă vreme a activat în jurnalismul politic.


În acest context, realizatorul TV a comentat şi petiţia care a fost depusă împotriva emisiunii „WOWbiz” şi a lui Leo de la Strehaia. De asemenea, a povestit şi de ce a părăsit jurnalismul politic.

„E singura ţară din Europa unde unii se trezesc peste noapte că au o problemă cu show-urile de tip tabloid. Eu le consider mai puţin nocive decât programele de ştiri, care sunt manipulate politic. Show-urile astea alimentează apetitul românului pentru bârfă – te uiţi noaptea, te duci a doua zi la serviciu, comentezi cu colegii şi cam asta e tot… „, a zis Mădălin Ionescu pentru Ziarul Ring.

Jurnalistul a vorbit şi despre momentul despărţirii sale de emisiunile politice. „Eu am plecat din zona politicului, a investigaţiilor, dezvăluirilor şi a abordărilor de tip politic de scârbă. Îmi era scârbă de mediul acela, de presiunile politice, de colegii care luau şpăgi şi care se dădeau mari justiţiari. Aşa m-am dus spre tabloid. Am făcut asta şi pentru că am putut, şi din motivele pe care le-am prezentat anterior. În România, libertatea de expresie a cam murit… Aş mai face emisiuni de anchete şi dezvăluiri doar dacă aş provoca o revoluţie pe bune – şi cred că aş putea -, dar nu e momentul şi nu ştiu dacă vreau să îmi asum asta”, a mai spus Mădălin Ionescu.