Mădălin Ionescu schimbă audienţa şi… televiziunea!

Apropo.ro / 22.09.2008, 00:00
Mădălin Ionescu schimbă audienţa şi... televiziunea!
Proaspăt transferat la Antena 1, Mădălin Ionescu moderează din 22 septembrie ”Acces direct”, producţie transmisă înaintea Observatorului de la ora 19.00. Cele mai importante ştiri ale zilei sînt dezbătute în direct de către moderator şi invitaţii săi. Cine mai face audienţă în România? ”Subiectul bate invitatul din ce în ce mai des!”.

-Cum ai ajuns să ai ”Acces direct” la Antena 1?
Am fost sunat în prima parte a lunii iunie de cei de la Intact. Proiectul propus mi s-a părut deosebit de interesant. Am avut rezerve faţă de ora de difuzare, dar miza mare, provocarea profesională şi importanţa grupului de presă mi s-au părut suficiente pentru a mă convinge că e momentul să plec de la Naţional TV.

– Cît de greu ţi-a fost să pleci de la Naţional TV?
Nu mi-a fost uşor. Am stat mai bine de cinci ani acolo. Împotriva unor greutăţi reale, am reuşit performanţe serioase. Faptul că deseori subiectele mele au fost preluate de posturi TV de top arată că nu am fost ”cantitate neglijabilă” în aceşti ani. Pentru asta am fost apreciat acolo şi m-am bucurat de un regim special, mai ales spre final. Partea tristă a fost că nu am putut fideliza prin contracte atractive personaje lansate de mine şi care, ulterior, au devenit prezenţe obişnuite ale micului ecran. Problema asta mi-a îngreunat serios activitatea profesională.

– De la un talkshow de seară, ai trecut la unul în plină zi. Cît de mult ţi se schimbă audienţa în acest caz?
”Acces direct” nu este un talkshow. Este, mai degrabă, un show. Materiale video, poveşti umane şocante, momente funny, public, transmisii live, dinamism. În ceea ce priveşte audienţa, eu, unul, sper să fie ascendentă. Mă interesează, în primul rînd, să ne iasă un produs de calitate.

Invitaţi incomozi

– Povesteai, într-un interviu anterior, că ţi-ar plăcea să-l ai ca invitat pe Osama Bin Laden. S-a schimbat între timp ”preferinţa”?
A fost la mine în emisiune. Nu l-aţi văzut?! Şi nu a venit cu mîna goală, ci cu Bush Junior. Băieţii ăştia doi mi-au mărturisit că sînt buni prieteni… Cînd m-am trezit, era dimineaţă!

– Ce persoane publice mai fac acum audienţă?
Subiectul bate invitatul din ce în ce mai des. Dacă ai norocul ca invitatul să fie celebru şi să se afle în mijlocul unui scandal, succesul de public este asigurat.

– Care sînt cei mai incomozi invitaţi?
Oamenii simpli, surprinşi în ipostaze tragice.

– Şi în ce situaţie te-ai transformat într-un moderator incomod?
Sper că aţi văzut cîteva dintre ele. Gîndiţi-vă că, în urma unor ediţii ale ”Miezului”, au demisionat miniştri, am fost dat în judecată sau au apărut megascandaluri de presă. Bănuiesc că toatea astea s-au întîmplat pentru că nu am fost prea comod.

– Dintre politicienii invitaţi în platou, cine nu s-a mai întors la tine în emisiune?
Doar Traian Băsescu. Adrian Năstase a revenit după un an şi jumătate, Corneliu Vadim Tudor a refuzat patru ani să se întoarcă în studioul emisiunii. La Gigi Becali am renunţat eu.

Întrebări de la juniori

– Dintre ”veteranii” talkshow-urilor de la noi, de cine îţi este dor?
Nu sînt chiar atît de sentimental. Mai vorbesc din cînd în cînd, rar, cu Marius Tucă şi Florin Călinescu.

– La ce te uiţi la TV, în afară de ştiri?
Prefer, deseori, presa scrisă. Cînd am timp liber, vizionez filme din arhiva personală. Am acasă peste o mie. Mai urmăresc emisiuni ştiinţifice, anumite dezbateri TV şi cam atît.

– Ce-ţi face familia?
Este, încă, sub vraja vacanţei de vară. Soţia însă are senzaţia că petrec din ce în ce mai puţin timp acasă. Sper să-mi fie aproape şi la acest nou început de drum.

– Care sînt cele mai ”incomode” întrebări puse de juniorii tăi?
Ştefania m-a întrebat: ”Tati, de ce îţi cere Ion Ţiriac atîţi bani? Nu are destui?”. Iar Filip nu are prea multe frămîntări interioare.

– Cum eşti ca tătic?
Jucăuş.

Acces direct – luni-vineri, 17.00, Antena1