Madonna, dată în judecată de Frontul Național Francez

De: Gabriela Voicu / 16.07.2012, 09:53
Madonna, dată în judecată de Frontul Național Francez
Partidul francez de extremă dreapta Frontul Național o dă în judecată pe Madonna pentru că a proiectat din nou intr-un concert un filmuleț cu lidera formațiunii politice Marine Le Pen, peste care a suprapus o svastică.

Problemele se țin scai de Madonna! La scurt timp după ce a fost acuzată că ar fi plagiat o parte din celebra piesa „Vogue”, Partidul francez de extremă dreapta Frontul Național intenționează să o dea în judecată pe divă.

Madonna a proiectat, în concertul susținut sâmbătă în Paris, o imagine cu lidera formațiunii politice Marine Le Pen, peste care a suprapus o svastică.

Filmulețul a mai fost folosit și în alte concerte ale artistei și arată imaginea Madonnei care se unește cu cea a altor personalități precum Papa Benedict sau fostul președinte egiptean, Hosni Mubarak – care a fost ținta protestelor, anul trecut.

„Vom înainta o plângere care menționează insulta la adresa lui Marine Le Pen”, a declarat pentru Reuters vicepreședintele Frontului Național, Florian Philippot. Acesta a calificat drept inacceptabilă asocierea dintre fascism și imaginea lui Le Pen care a câștigat 18 % din voturi, la alegerile prezidențiale care au avut loc în Franța, în primăvară.

De când a preluat conducerea Frontului Național anul trecut, de la tatăl ei, Jean-Marie, Marine Le Pen a încercat să deschidă perspectiva partidului, marginalizând și excluzând extremiștii și suprimând discursul rasist sau antisemit.

Pe 26 august 2009, Madonna a concertat în București, în cadrul turneului „Sticky and Sweet”.