Madonna nu mai are voie să intre în Rusia

De: Gabriela Voicu / 17.04.2013, 15:00
Madonna nu mai are voie să intre în Rusia
Un deputat rus aflat la originea unei legi controversate anti-gay din Sankt Petersburg a acuzat-o, ieri, pe cântăreața Madonna că a lucrat ilegal în timpul concertelor susținute în Rusia, anul trecut.

Madonna a fost acuzată de „muncă ilegală” în timpul concertelor din Rusia pe care le-a susținut în 2012 și ar putea primi interdicție de a mai intra în această țară. În timpul concertelor, vedeta americană a susținut cauza homosexualilor și și-a exprimat sprijinul pentru membrele trupei contestatare Pussy Riot, încarcerate pentru o „rugăciune-punk” anti-Putin într-o catedrală din Moscova.

Madonna a susținut concerte în Moscova și St. Petersburg anul trecut, însă ea nu va mai putea obține viză pentru Rusia, după ce mai multi oficiali au fost deranjați de atitudinea ei de pe scenă. Organizațiile ultra-naționaliste ruse au depus plângere la un tribunal din Sankt Petersburg, solicitând de la Madonna daune de 333 milioane de ruble (8,5 milioane de euro), însă cererile lor au fost respinse.

Madonna, discurs în Rusia despre trupa Pussy Riot

„Tipul de viză obținut de Madonna în august 2012 îi permitea să presteze activități umanitare și culturale, nu comerciale. Este vorba de o viză pentru trei luni, eliberată în categoria schimburilor culturale, adică o viză care nu îți permite să muncești și să câștigi bani în Rusia”, a explicat Vitali Milonov, deputat local din partea partidului aflat la putere, Rusia Unită, precizând că s-a informat în această chestiune la Ministerul de Externe din Rusia.

O lege adoptată în februarie 2012 în Sankt Petersburg, la inițiativa deputatului Milonov, pedepsește în acest oraș – al doilea ca mărime din Rusia – orice „act public” care promovează homosexualitatea și pedofilia, printr-un text legislativ denunțat de organizațiile care militează pentru apărarea drepturilor și libertăților civile.