Madonna Spaniei nu e pila lui Cruise

Apropo.ro / 26.09.2005, 13:21
Madonna Spaniei nu e pila lui Cruise
Sa spui azi despre Penélope Cruz ca e sexy sau talentata înseamna sa rostești evidențe. Însa frumoasa iberica n-a fost întotdeauna pe val, ba chiar a avut de înfruntat doua handicapuri aproape de netrecut la Hollywood. Nu era vorbitoare de engleza, iar ani de zile publicul a

Sa spui azi despre Penélope Cruz ca e sexy sau talentata înseamna sa rostești evidențe. Însa frumoasa iberica n-a fost întotdeauna pe val, ba chiar a avut de înfruntat doua handicapuri aproape de netrecut la Hollywood. Nu era vorbitoare de engleza, iar ani de zile publicul a cunoscut-o drept „femeia care i-a desparțit pe Tom Cruise și Nicole Kidman”.

În spatele ieșirii ei la rampa scandalurilor cu vedete (în 2002, dupa prima fotografie la brațul lui Tom Cruise) se aflau însa apariții îndelung aclamate în filme europene. Din nefericire pentru ea, Penélope a trecut, dincolo de ocean, prin furcile caudine ale comentariilor acide, unii au acuzat-o ca este o „hoața de barbați”, iar mulți au gasit explicația succesului ei doar în alaturarea cu numele lui Tom Cruise. Ea a contrabalansat cu greu aceste comentarii, alegand roluri bune și demonstrand încet-încet ca nu era „pila” lui Cruise. Și asta mai ales celor care n-aveau habar de cariera ei spaniola (conaționalii ei o iubesc atat de mult, ca au supranumit-o „Madonna Spaniei”).

La 15 ani a caștigat un concurs al unei agenții de moda la care s-au prezentat 300 de candidate și a devenit top-model. Apoi a început sa studieze Drama la Madrid și a aparut în videoclipul trupei Mecano, al carei solist, Nacho Cano, a fost ani de zile iubitul ei. La 17 ani a fost o puștoaica perversa, înnebunita de barbații în varsta, în „The Greek Labyrinth”, și una dintre fetițele vesele ale unui playboy în „Framed”. La 18 ani facea deja furori în doua dintre cele mai iubite filme spaniole: „Belle epoque” și „Jamón, jamón”. În „Belle epoque” era cea mai mica și insinuanta dintre cele patru surori seduse de un frumos dezertor. Filmul a fost un hit uriaș în Spania, obținand noua premii Goya (echivalentul spaniol al Oscarului) și Oscarul pentru cel mai bun film strain. De și mai mare succes s-a bucurat „Jamón, jamón”, al rebelului Bigas Luna. Acolo, Penélope era fiica unei prostituate, sedusa de un macho angajat pentru asta (jucat de Javier Bardem). Considerat deopotriva scandalos, jignitor, hilar și seducator, filmul a fost adorat de public, le-a adus lui Cruz și Bardem cate o nominalizare la Goya și a caștigat Leul de Argint la Veneția. Singurul furios dupa toata povestea a fost Nacho Cano, iubitul lui Penélope, pe care apariția ei topless din film l-a scos din minți.

Afla mai multe despre Penelope numai în

Tags: