MAE: Peste 1.600 de români au fost arestați în afara granițelor țării, în ultimele șase luni

Apropo.ro / 22.05.2015, 11:00
MAE: Peste 1.600 de români au fost arestați în afara granițelor țării, în ultimele șase luni
Peste 1.600 de români au fost arestați în afara granițelor țării din decembrie 2014 și până acum, statele unde s-au înregistrat cele mai multe arestări fiind Germania, Spania, Portugalia și Turcia, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

Conform informațiilor transmise MEDIAFAX de către Ministerul Afacerilor Externe, numărul românilor arestați în afara granițelor și despre a căror situație au fost informate misiunile diplomatice și consulare ale României este de 1.620, în perioada decembrie 2014 – mai 2015. Țările pe teritoriul cărora s-au înregistrat cele mai multe arestări sunt Germania, Spania, Portugalia și Turcia.

În luna aprilie, au fost arestați în alte state 256 de români, cele mai multe cazuri fiind în Italia (92), Germania (59) și Spania (47).

Tot în luna aprilie, 117 români și-au pierdut viața în alte state, potrivit MAE, care precizează însă că această cifră nu reflectă însă totalul deceselor cetățenilor români întrucât în numeroase cazuri persoanele decedate sunt înhumate în străinătate, iar familiile acestora nu solicită înscrierea certificatelor de deces străine în registrele de stare civilă române, la misiunea diplomatică. Cele mai multe decese au fost în Italia, Franța, Germania și Spania.