Mafia lemnului din România. Cine răspunde pentru distrugerea pădurilor de la noi

Apropo.ro / 25.11.2013, 15:15
Mafia lemnului din România. Cine răspunde pentru distrugerea pădurilor de la noi
În timp ce nouă ni se impun taxe tot mai multe și mai mari, cei care au legea în mână fac tot ce trebuie pentru a se îmbogăți, chiar dacă asta înseamnă să lase România fără păduri.

În materialul prezentat la „România, te iubesc” despre defrișările masive ale pădurilor din țara noastră sunt imagini apocaliptice.

Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău

Munți întregi rămân fără pădure și nimeni nu este pedepsit. Cei care taie pădurea sunt protejați de politicieni, polițiști și procurori.

România are acum 6.519.479 hectare de pădure care acoperă 27 la sută din suprafața țării. Mai bine de jumătate a fost retrocedată către foștii proprietari.

padure defrisata

Fostă pădure din Argeș, zona Valea Rea

560.000 de hectare au fost retrocedate cu încălcarea legii. În ultimii ani s-au dus adevărate lupte între cei care, cu drept sau fără, și-au dorit o bucată de pădure. Multe dintre pădurile retrocedate au dispărut. Peste 500.000 de hectare au fost rase de pe fața pământului în ultimii ani, în mod ilegal.

Autoritățile statului – DNA, poliție, Parchet – toți cercetează, dar nu ajung la nicio soluție. Nimic din ce se întâmplă în pădure nu are loc fără acordul unor angajați ai statului. Oameni care au datoria să păzească pădurea au distrus-o și nimeni nu a fost până acum pedepsit. Până când?