„Măgarul” DARPA poate susține soldații în misiuni (Video)

De: Dragos Tanase / 11.09.2012, 14:30
DARPA LS3 nu este un robot nou, însă clipul video se dorește a demonstra utilitatea unui dispozitiv robotizat care poate ajuta la căratul echipamentului necesar diverselor misiuni militare.

DARPA LS3 (Defense Advanced Research Projects Agency – Legged Squad Support System) este capabil să urmeze, independent, un lider de escadron pe orice fel de teren accidentat, de asemenea fiind echipat și cu senzori special de interpretare a comenzilor verbale sau vizuale.

LS3 poate căra aproximativ 180 de kilograme de echipament militar pentru a ușura soldații aflați în misiune, eliminând astfel efortul fizic depus de aceștia, mai ales în zonele cu teren accidentat.

Armata SUA a identificat obosirea fizică drept una dintre primele cinci probleme de eliminat pe cale științifică, iar DARPA LS3 pare a fi o soluție optimă pentru acest lucru.

Urmăriți clipul video de mai sus pentru a observa și a înțelege aplicabilitatea unui astfel de dispozitiv robotizat care să susțină trupele militare în diversele misiuni pe care trebuie să le îndeplinească.