Magazin temporar, dedicat lui Jimi Hendrix, inaugurat la Londra

De: Marian Andrei / 03.04.2013, 09:52
Magazin temporar, dedicat lui Jimi Hendrix, inaugurat la Londra
Lansarea postumă a celui mai recent album de studio al lui Jimi Hendrix a fost marcată, la Londra, prin deschiderea unui magazin pop-up (deschis pentru o perioadă scurtă de timp).

Magazinul, situat pe Ganton Street, din celebrul cartier londonez Soho, va fi deschis până pe 12 aprilie și va găzdui evenimentul de lansare a albumului „People, Hell and Angels”, informează bbc.co.uk. Aici vor fi comercializate diferite obiecte inspirate din viața și activitatea artistică a lui Hendrix și va fi găzduită și o expoziție de fotografie dedicată acestuia.

Click aici pentru prognoza meteo pe mai multe zileVremea pe apropo.

De asemenea, la subsolul magazinului se vor desfășura cursurile „Jimi Hendrix Master”, care vor fi susținute de experți ai companiei de chitare Fender.

Marți, un portret al lui Hendrix realizat din 4.000 de pene de chitară va fi expus public pentru prima dată. Lucrarea, cu dimensiuni de 105 x 80 de centimetri, a fost creată de artistul american Ed Chapman.

Jimi Hendrix, născut pe 27 noiembrie 1942, este considerat unul dintre cei mai mari chitariști din istoria muzicii rock. La această „aură” de legendă a contribuit și tragicul destin al muzicianului, care a murit ucis de abuzul de droguri și alcool, la vârsta de 27 de ani, la Londra, pe 18 septembrie 1970.

Stilul său, nou la acea vreme, de a cânta la chitara electrică a influențat majoritatea chitariștilor moderni. Din cauza vieții dezordonate, Hendrix a lăsat în urma lui puține înregistrări de calitate, multe dintre discurile sale care circulă pe piață fiind piratate din concerte. În 2003, el a fost numit de revista Rolling Stone „cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor„.