Magazinul de dulciuri în care părinții „au interzis”

De: Carmen Ulian / 19.11.2014, 13:00
Un magazin de dulciuri din Japonia permite doar accesul copiilor. Adulții sunt invitați să aștepte la ușă!

Japonezii au creat un univers magic, plin de dulciuri, dedicat celor mici. Cei mai tineri cumpărători au șase ani. Părinții îi așteaptă în hol până la revenirea lor din magazin.

Future Sweets Factory se află în Sanda, prefectura Hyogo, și este extrem de populară și iubită de ștrengari. Totul a fost construit aici ca într-o poveste. Intrarea se face printr-un imens ou colorat. De aici încolo părinții au accesul interzis.

shop

Mai departe, cei mici vizitează singuri magazinul în care pot gusta din diferite tipuri de dulciuri puse la vânzare și au parte de numeroase surprize dulci.

În hol, părinții sunt tratați cu bunătăți locale, pentru ca așteptarea să pară mai ușoară. Astfel părinții sunt ținuți ocupați până când cei mici își fac cumpărăturile singuri.

Această procedură de separare are ca scop îmbunătățirea comunicării părinte-copil. Cei din urmă sunt încurajați să povestească ce au făcut în interior, cum s-au distrat și ce au cumpărat. Se simt importanți, ascultați și că au un cuvânt de spus în cadrul familiei. În zilele noastre, adulții par să aibă din ce în ce mai puțin timp de petrecut cu cei mici.