Magazinul „Hitler”, rugat să-și schimbe numele și sigla

De: Marian Andrei / 30.08.2012, 13:00
Magazinul
Numele unui magazin de haine, "Hitler", și sigla sa, care nu este alta decât svastica, a stârnit polemici aprinse în India, după ce reprezentanții comunității locale evreiești au protestat vehement.

Magazinul, care vinde haine occidentale, a fost deschis acum 10 zile în orașul Ahmedabad din provincia indiană Gujarat. Numele magazinului, „Hitler„, este scris mare pe frontispiciu, svastica nazistă apărând și ea în punctul de pe liera „I”.

Unul dintre coproprietarii magazinului, Rajesh Shah, a declarat că nu va schimba numele magazinului decât dacă va primi, de la cei care se simt ultragiați de numele magazinului, contravaloarea costurilor de rebranduire.

În magazinul „HItler”, Shah vinde haine occidentale

„Voi schimba numele doar dacă voi primi banii pe care i-am cheltuit deja. Brandul, sigla, cărțile de vizită, promovarea, publicitatea, toate au costat bani, și nu puțini”, a spus Shah.

Shah a mai adăgat că, până la deschiderea magazinului, atunci când au apărut controversele, nu a știut cine a fost Adolf Hitler, numele ales fiind de fapt porecla bunicului partenerului său, un om „foarte strict”.