Magda Pălimariu – Ai noroc de vreme bună!

De: Cătălina Matei / 03.11.2008, 00:00
Magda Pălimariu - Ai noroc de vreme bună!
Pe 1 decembrie, PRO TV împlineşte 13 ani de la lansare. O aniversare cu noroc şi pentru prezentatoarea rubricii ”Vremea” care, de aproape doi ani, ”împarte” zilele cu soare şi aversele împreună cu Florin Busuioc şi Victor Slav. Chiar dacă prognozele meteo o mai păcălesc uneori, Magda are întotdeauna noroc de vreme bună!

-De cît timp eşti la PRO TV?
De aproape doi ani, care se împlinesc în martie! Însă nici nu mi-am dat seama cît de repede a zburat timpul… parcă ieri păşeam pentru prima dată, cu emoţie, în clădirea PRO TV.

– Ce făceai în ’95, cînd se lansa PRO TV-ul?
În ’95, eram la Liceul pedagogic din Sibiu, în clasa a X-a.

– Dintre vedetele televiziunii, de la acel moment, cine îţi plăcea?
Bineînţeles, îmi plăcea Andreea Esca! Mie şi prietenelor mele! Era o prezentatoare de ştiri cum nu mai văzu­sem pînă atunci şi toată lumea o îndrăgea. Întotdeauna mi s-a părut că este altfel! Ţin minte că îmi plăceau dicţia ei, faptul că era foarte sigură pe ea, nu făcea greşeli şi avea un stil aparte de a prezenta.

– Şi care erau emisiunile tale preferate, pe atunci?

Îmi amintesc cu drag de ”Ora 7. Bună dimineaţa!”, cu Flo­rin Călinescu, ”Am întîlnit şi români feri­ciţi”, ”Ştii şi cîştigi” cu Mihai Călin sau ”Rişti şi cîştigi” cu Cristi Iacob, dar şi emisiunea de fashion pe care o pre­zen­tau Andreea Raicu şi Fernandez.

Sfaturi de la Busu

– Cum a fost prima întîlnire cu băieţii de la ”Vremea”: Busu şi Victor?
Cei doi m-au ajutat foarte mult cînd am ve­nit în PRO TV, mi-au fost alături şi ne-am împrietenit foa­r­te repede. Ţin minte că în perioada aceea se făceau cîte­va schimbări de grafică, de studio, iar Busu a fost cel care mi-a dat cele mai preţioase sfaturi. Amîndoi sînt nişte colegi extraordinari şi mă bucur că facem parte din aceeaşi echipă.

– Cu ce fenomene meteorologice i-ai asemăna?
Păi, pe Victor l-aş asemăna cu o ploaie caldă de va­ră, cu fulgere, pentru că e o persoană foarte energică, o ploaie care însă este urmată de soare, pentru că este foarte sociabil şi prietenos. Iar pe Busu, pentru calmul, căldura şi optimismul lui, îl asemăn cu o zi însorită de vară.

– Cît de tare te răsfaţă colegii?
Toţi cei din echipă sînt drăguţi: cameramanii, regizorul de platou, Busu, Victor, fetele de la machiaj. De la bun început, puntea de legătură dintre noi a fost bine stabilită, iar eu nu pot decît să mă bucur că lucrez cu o echipă de profesionişti.

Semnele vremii

– Care sînt superstiţiile după care te ghi­dezi în viaţă?
Nu pot spune neapărat că mă ghidez după ele, însă am şi eu superstiţiile mele. De exemplu, cred că, da­că îţi iese pisica neagră în cale, e semn că vei avea ghinion, iar dacă îţi pui pantofii sau geanta pe masă e semn rău. Iar geanta lăsată direct pe podea în­seamnă pagubă.

– Şi care sînt superstiţiile caracteristice unei prognoze meteo?
Ştiu şi cîteva astfel de superstiţii. Dacă se întîmplă să cînte cucul, în ziua respectivă iese soarele. Dacă pisica se spală la urechiuşe, înseamnă că va ploua. Iar dacă sînt pomii plini de nuci, cu siguranţă urmează o iarnă grea.

– Cînd te-a ”păcălit” vremea ultima oară?
Săptămîna trecută! Vremea însă e schimbătoare şi pro­babilă, aşa că nu întot­deauna îţi iese totul ca la carte. Acum cîteva zile, am anunţat că va fi înnorat şi va ploua, dar la mine în cartier a fost soare!

Ţinute în culorile PRO TV

– De ce aţi ales pentru această şedinţă foto culorile verde, roşu şi albastru?
Aceste culori nu sînt întîm­plătoare! Pentru că mai e foarte puţin pînă cînd PRO TV va împlini 13 ani, pe 1 decem­brie, am considerat că pu­tem marca această bucurie cel mai bine prin cele trei culori care se re­găsesc în sigla postului: roşu, verde şi albastru!

– Ce semnificaţie are pentru tine numărul 13?
Mie mi-a purtat mereu noroc. Iar acum, cu atît mai mult 13 este cu noroc pentru că PRO TV sărbă­toreşte, pe 1 decem­brie, 13 ani de existenţă! Iar la ceas aniversar, eu îi doresc viaţă lungă şi să aibă ani din ce în ce mai buni şi mai norocoşi!

– Care sînt poveştile tale legate de nume­re?
În perioada liceului, mi se tot întîmplau lucruri lega­te de numărul 11. De exemplu, mi s-a întîmplat de mai multe ori să-mi iasă în cale adrese cu numărul 11, apoi am intrat la facultate a 11-a sau aveam colegi care se sărbătoreau pe data de 11. Însă numerele mele norocoase sînt 9 şi 13!

Florin Busuioc
De 13 ani, PRO TV schimbă vieţi

”Magda e ca un vînticel uşor şi suav care răs­firă plete şi ridică indecent fustiţe, dar care, o, Doamne, poate oricînd să se transforme în­tr-o vîntoasă temperamentală şi stăpîni­toa­re! Nu m-a speriat niciodată numărul 13, nu m-a speriat niciodată nici o provocare, nu mă sperie trecerea anilor şi îmi place că, de 13 ani, lucrez la PRO TV, de 13 ani cresc ală­turi de PRO TV şi îmi place că, de 13 ani de cînd PRO TV schimbă vieţile oamenilor, sînt deopo­tri­vă actor şi spectator al acestor schim­bări. Nu­mărul 13 îmi trezeşte aceleaşi sentimente ca şi simţămintele pe care le are un şocîte în pe­rioada de rut faţă de euglena ver­de”.


Victor Slav
Un 13… neutru! 

”Avînd în vedere că ea este partea feminină a echipei, eu o asemăn pe Magda cu o ploa­ie de vară: caldă şi ne­ce­sară, pentru a domoli se­ceta. Du­pă 13 ani, PRO TV e în cont­i­nuare nr. 1, aşa­dar cu­vin­tele mi se par de prisos. Nu pot decît să mă bucur că fac parte din­tr-o echipă foar­te valo­roa­să, iar pentru PRO TV am un singur în­demn: Ţine-o tot aşa! Perso­n­al, numă­rul 13 nu mi-a pur­tat nici no­roc, nici ghinion”.