Magda Pălimariu – Prognoză… jos pălăria!

De: Cătălina Matei / 24.08.2009, 00:00
Magda Pălimariu - Prognoză... jos pălăria!
Chiar dacă economia se află în plină criză, vremea nu suferă mai deloc. Este bogată în averse, dar şi în temperaturi ridicate, astfel încît să fie pe placul tuturor. Prezentatoarea rubricii Vremea de la PRO TV ne asigură că nici în toamnă criza nu loveşte în vreme, iar cea mai bună perspectivă se observă... de sub pălărie!

– În vremuri de criză, cum ţi se par prognozele meteo?
Bogate în averse, cu multe fenomene electrice, în ultima vreme, dar şi cu temperaturi ridicate… cel puţin în sufletul meu aşa este, foarte cald!

– Ce faci atunci cînd nu se adeveresc buletinele meteorologice?
Mărturisesc că nu prea se întîmplă să greşim. De regulă, cei de la ANM ne trimit date exacte, iar dacă vreodată se întîmplă să fie mici neconcordanţe între prognoze şi vremea de afară, eu am întotdeauna un răspuns: vremea e probabilă!

– Între o umbrelă, o pălărie şi o pereche de ochelari de soare, ce accesoriu ţi se pare indispensabil pentru un prezentator meteo?
Umbrela, bineînţeles! O poţi folosi şi atunci cînd plouă, dar te fereşte şi de razele arzătoare ale soarelui.

– Apropo de pălărie, care sînt oamenii în faţa cărora ţi-ai da tu ”jos pălăria”?
Aş putea să vă dau o listă întreagă, dar am să mă rezum doar la cîteva nume. Este vorba de profesoara mea de dicţie, doamna Ileana Cîrstea, de la care am învăţat enorm de multe lucruri, care mă ajută să fiu azi aşa cum mă văd telespectatorii aproape în fiecare seară.

Doamna Cîrstea este persoana fără de care cu siguranţă nu m-aş fi descurcat în meseria pe care mi-am ales-o, cea de prezentator TV. De asemenea, aş spune ”Jos pălăria!” fără să clipesc în faţa medicului care m-a operat de ruptură de menisc, dar şi a kinetoterapeutului care m-a sprijinit după operaţie şi fără ajutorul căruia nu aş fi făcut probabil recuperarea atît de bine.

Aş da jos pălăria şi în faţa medicului meu de familie, a prietenei mele de la Cluj, care m-a încurajat tot timpul şi mi-a fost alături de-a lungul atîtor ani, dar şi în faţa familiei mele, în special a mamei, fără de care cu siguranţă nu aş fi reuşit în viaţă.

– PRO TV a demarat campania ”Jos pălăria!”. Cum percepi tu această iniţiativă? Îţi plac pălăriile?
Mi se pare o iniţiativă… ”jos pălăria”! Mă bucur enorm că prin toate materialele ilustrate în cadrul Ştirilor PRO TV noi toţi ne amintim, într-un fel, de oamenii care ne-au marcat drumul în viaţă, de persoanele de la care am învăţat ce înseamnă bunul simţ, respectul pentru muncă dar şi pentru cei din jur, dorinţa de a face ca lucrurile care ne înconjoară să fie mai bune. E o campanie lăudabilă care, aş putea spune, îmi merge direct la suflet.

Cît despre pălării, ele mi se par nişte accesorii şic, pe care le consider extrem de potrivite pentru vacanţele leneşe de vară. Recunosc însă că nu am foarte multe pălării în garderobă şi nu ştiu dacă m-aş încumeta să ies pe stradă accesorizată astfel.

Previziuni
pentru toamnă

– Ce destinaţii de vacanţă ai ales pentru vara asta?
Am bifat deja două vacanţe în această vară, una în Italia şi una în Grecia.

– Cum arată vacanţa ideală?
Cred că, indiferent de destinaţie, vacanţa ideală este aceea în care te simţi bine şi te afli într-o companie plăcută.

– Pe 20 august, a fost ziua ta. Cum ai sărbătorit?
Am sărbătorit cu familia, la Sibiu. Mi-au ”copt” o surpriză de proporţii, pentru că atunci cînd am ajuns acasă m-au întîmpinat aproape toate rudele mele, inclusiv mătuşa mea din Grecia, care a venit în ţară special pentru ziua mea de naştere.

Aşa că, vă imaginaţi, acesta a fost cel mai frumos cadou pe care îl puteam primi: faptul că i-am avut alături pe toţi cei dragi. Apoi, în weekend, am plecat împreună cu prietenii mei la munte, iar săptămîna aceasta ne facem bagajele şi zburăm spre Salonic.

– Şi cum anticipezi că va fi vremea în această toamnă?
Îmi place să cred că va fi o toamnă frumoasă, liniştită, fără prea multe ploi şi cu temperaturi normale.


Jos pălăria!

”Prin toate materia­lele ilustrate în ca­drul Ştirilor PRO TV noi toţi ne amin­tim, într-un fel, de oame­nii care ne-au mar­cat drumul în viaţă, de persoanele de la care am învă­ţat ce înseamnă bunul simţ, res­pectul pen­tru mun­că dar şi pentru cei din jur, do­rinţa de a face ca lu­crurile care ne încon­joară să fie mai bune”