Magda Pălimariu – Vacanţă italiană

Apropo.ro / 29.06.2009, 00:00
Magda Pălimariu - Vacanţă italiană
La început de vară, vedeta PRO TV şi-a făcut bagajele şi a bifat deja o vacanţă. ”E o vacanţă la care visez de foarte mult timp şi pe care am tot amînat-o. Aşa că bucuria de a mă vedea cu bagajele făcute, hoinărind pe străduţele pavate cu piatră sau stînd la taclale în faţa unei farfurii cu spaghete a fost cu atît mai mare”.

Magda a împăcat pasiunea pentru călătorii cu dorul de mare. ”Am stat în Milano Maritima, o staţiune cochetă de pe coasta de est a Italiei, la marea Adriatică. Am avut noroc de vreme prietenoasă, aşa că mi-am permis să lenevesc la soare aproape în fiecare zi”. Şi pentru că zona este ideală pentru un turist avid, Magda nu putea să rateze vizitele în oraşele din apropiere.

Primul pe listă a fost oraşul Ravenna. ”În restaurantul în care ne-am oprit la prînz, am cunoscut un cuplu de români, care trăia de ceva ani acolo. Amîndoi au fost extrem de prietenoşi şi s-au oferit să ne arate oraşul. Aşa că am pornit într-un fel de pe cele mai înguste stră­duţe, în pieţe gălăgioase, fascinante ateliere meşteşu­găreşti şi artizanale, la care eram îmbiaţi din stradă cu tot felul de bunătăţi”, povesteşte Magda.

Vacanţa s-a scurs apoi între vizite în Cervia, Rimini şi San Marino, preferatul vedetei PRO TV.

”M-a impresionat citadela din vîrful cel mai înalt al muntelui, dar şi parfumul vechi al străzilor şi clădirilor medievale. Oraşul se mîn­dreşte cu un muzeu al armelor vechi, al ma­şi­nilor de epocă, al figurilor de ceară, al armelor con­temporane, al lucrurilor curioase şi al torturii. Iar de la localnici am aflat că de Ziua Republicii, în fiecare an, se organizează co­n­cursul de tir cu arbaleta, cu reguli neschim­bate de 500 de ani. Un motiv în plus să revin acolo”, spune Magda.