Magda Vasiliu, despre lupta fiului ei cu cancerul osos: „Toţi copiii care au primit acelaşi diagnostic cu Vlad sunt morţi“

De: Cristiana Trifu / 12.09.2018, 10:45
Magda Vasiliu, despre lupta fiului ei cu cancerul osos: „Toţi copiii care au primit acelaşi diagnostic cu Vlad sunt morţi“
Magda Vasiliu a povestit cu lacrimi în ochi despre cea mai cruntă perioadă din viaţa ei. Fiul ei, Vlad, a fost diagnosticat cu cancer osos.

După ce băiatul s-a vindecat în Italia, Magda Vasiliu şi soţul ei au luat decizia de a înfiinţa o asociaţie care să lupte cu cancerul.

„De ce am plecat? Am plecat pentru că nu aveam cum să-mi salvez copilul acolo. În România mi s-a spus ca cea mai buna soluţie ar fi amputaţia piciorului. Aici (n.r. în Italia), când le-am descris situatia şi le-am spus de amputatie, au facut ochii mari şi m-au întrebat de ce”, a povestit jurnalista Magda Vasiliu la Ştirile Kanal D.

„Toti copiii care au primit acelasi diagnostic cu Vlad sunt toti morţi (…) Toate chestiile astea te macina si te gandesti la un moment dat că ar putea fi şi copilul tau.

Am primit sute de mesaje în anul ăsta de la parinti cu copii bolnavi, care nu stiu incotro s-o apuce, care imi povestesc ororile prin care au trecut în ţară, am documente trimise de parinti cu 3 diagnostice diferite facute pe aceeasi biopsie, cu RMN-uri interpretate greşit, cu citostatice care lipsesc, cu transplanturi medulare care se fac atunci cand maduva nu este curata.

Încercăm măcar o viaţă, două, trei să salvam pentru ca stim ce inseamna. Am trăit in casa cu un copil care a facut chimioterapie, n-a putut sa manance, dintr-un copil care mergea la înot, la fotbal, la ţară, alerga prin toate ulitele din sat, s-a trezit brusc intr-un scaun cu rotile, în care a stat 8 luni de zile. Vrem sa oferim cazare parintilor care vin aici, vrem să îi ajutam cu tot ceea ce inseamna problemele administrative, cu taxele care se platesc catre sistemul italian de sanatate, pentru ca platim in Romania sistem de sanatate dar nu beneficiem de nimic. Aşa a luat naştere Lupta pentru viata, pentru ca în momentul in care ai fost diagnosticat cu cancer lupti pentru viata”, a mai spus Magda Vasiliu.