Magia fotbalului

Apropo.ro / 04.01.2002, 08:25
Magia fotbalului
În Spania, notiunea de campion de toamna e de mult perimata. S-ar putea vorbi, cel mult, de campioana de iarna, dar si în acest caz e cam mult. Pauza dintre tur si retur nu exista, astfel ca spaniolii au gasit repede o modalitate de a acorda, totusi, acest titlu. Se spune campioana turului, iar

În Spania, notiunea de campion de toamna e de mult perimata. S-ar putea vorbi, cel mult, de campioana de iarna, dar si în acest caz e cam mult.

Pauza dintre tur si retur nu exista, astfel ca spaniolii au gasit repede o modalitate de a acorda, totusi, acest titlu. Se spune campioana turului, iar distinctia e acordata echipei ce termina pe primul loc dupa 19 etape. Bucuria e scurta însa, o saptamîna, pentru ca în weekend-ul urmator deja începe partea a doua a campionatului.

Ca si anul trecut, Real Madrid a intrat în posesia acestui titlu. De data asta însa la capatul unui duel direct cu cealalta pretendenta, Deportivo La Coruna, un derby, cîstigat cu 3-1, care a justificat punct cu punct de ce Primera Division e considerata la momentul actual cel mai tare campionat din lume.

Real si Depor au jucat un fotbal cu adevarat nebun. Primele 10 minute au fost fenomenale, iar toti privitorii ar fi trebuit sa solicite o mica pauza, ca sa-si poate trage sufletul. Ei, spectatorii, nu cei 22 din teren, ce pareau coborîti dintr-un Playstation magic, fara baterii, cu energie nelimitata. Din joaca lor completa, fara echivoc, au iesit 3 goluri, dar parca mai era loc de înca 3, într-atît de completa a fost respectiva bucata de meci.

Nici celelalte 80 de minute n-au fost mai prejos, dar deja meciul intrase pe un fagas din care greu mai putea iesi. Real pusese mîna pe joc si n-avea nici un gînd sa-l lase, desi Depor, grupare de luptatori prin excelenta, facea eforturi ca sa revina. Fara folos însa. Madridul parea capabil sa învinga pe oricine, ba chiar, exagerînd putin, dar nu foarte mult dupa ceea ce am vazut, nu s-ar fi dat la o parte nici de la un simultan cu mai multi adversari, ca la sah, cu marele maestru trecînd pe rînd pe la mesele învataceilor. Nu ca Depor ar intra neaparat în aceasta din urma categorie, dar e limpede ca în acest moment jocul colectiv al galicienilor nu poate darîma de pe soclu geniul la bucata al madrilenilor.

Sîmbata, în kilometrul zero al Madridului, la Puerta del Sol, sute de mii de oameni au asteptat sosirea celor trei regi magi, sarbatoarea specifica spaniolilor, care fac si primesc, în aceasta zi, daruri.

La doar cîtiva kilometri distanta, pe „Santiago Bernabeu”, 70.000 de fani extaziati îsi aplaudau regii lor: Figo, Raul, Zidane. În special ultimii doi, care au daruit golurile lor tuturor celor care au din fotbal un mod de viata. Concluzia este însa una singura: adevaratul „Rey Mago” este altul, nu un om, ci o echipa: Real Madrid.

Sursa:www.mediafax.ro