Mahmoud Ahmadinejad avertizeaza tarile care vor sa atace Iranul

Apropo.ro / 03.01.2007, 10:06
Mahmoud Ahmadinejad avertizeaza tarile care vor sa atace Iranul
Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a promis, marti, o "palma istorica" tarilor care intentioneaza sa atace Iranul din cauza programului sau nuclear, relateaza AFP. Mentionând tarile care au sprijinit Irakul în razboiul împotriva Republicii Islamice, din perioada 1980 -

Presedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a promis, marti, o „palma istorica” tarilor care intentioneaza sa atace Iranul din cauza programului sau nuclear, relateaza AFP.

Mentionând tarile care au sprijinit Irakul în razboiul împotriva Republicii Islamice, din perioada 1980 – 1988, liderul de la Teheran a declarat ca, daca acestea se vor pronunta din nou împotriva Iranului, natiunea iraniana le va da o palma istorica”.

„Poporul iranian îsi apara dreptul la activitati nucleare”, a spus presedintele într-un discurs rostit în provincia Khuzestan, din sudul tarii.

Statele Unite nu au exclus utilizarea fortei împotriva Iranului dar pâna în prezent au favorizat calea diplomatica sustinând adoptarea, la 23 decembrie, a unei rezolutii ONU de sanctionare a programului nuclear al Teheranului.

Ahmadinejad a apreciat, marti, ca acest text „este absolut politic, ilegal si lipsit de validitate”.

În opinia liderului de la Teheran, textul a fost adoptat sub presiunea Statelor Unite si a Marii Britanii iar continutul sau nu este foarte important.

Mediafax