Mai există canibali astăzi?

De: Dragos Tanase / 31.05.2016, 00:00
Mai există canibali astăzi?
Canibalismul, adică hrănirea cu carne de om, nu a fost niciodată un subiect plăcut. Însă, mulți oameni sunt curioși legat de acest domeniu și el face parte din istoria omenirii, așa că e bine să fim informați corect.

Este posibil ca primii oameni să fi mâncat carne de om la fel ca pe orice alt tip de carne. Există unele dovezi că, în centrul Europei, a existat canibalism chiar la sfârșitul erei glaciare și, probabil, printre egiptenii vechi.

La un moment dat, canibalismul devenise un obicei în majoritatea teritoriilor din Polinezia, Noua Zeelandă și Fiji.

Cele mai multe zone din Africa ecuatorială ascundeau canibali. Practic, era răspândită în nordul Americii de Sud și Indiile Vestice.

Adesea, canibalismul nu era practicat pentru a se procura hrană. Obiceiul avea legătură cu averea sau cu ideea că oamenii pot asimila puterea dușmanului, mâncându-l, sau că anumite schimbări magice aveau loc la sfârșitul mesei.

Pe măsură ce civilizația s-a împrăștiat în jurul lumii, canibalismul s-a încheiat sau a fost interzis de poliție și guverne. În ultimele sute de ani, canibalismul a existat doar în anumite zone tropicale sau subtropicale.

Este probabil ca, astăzi, canibalismul să mai apară doar în cele mai îndepărtate zone din Papua Noua Guinee, poate în nord-estul țării Congo și în anumite părți inaccesibile ale Americii de Sud.