Mai multe localitați din zona Moldovei, afectate de inundații

Apropo.ro / 26.07.2004, 17:44
Mai multe localitați din zona Moldovei, afectate de inundații
Mai multe localitați din zona Moldovei au fost afectate de inundațiile produse din cauza ploilor în averse cazute în ultimele 24 de ore, a informat, luni dimineața, Ministerul Mediului și Gospodaririi Apelor. Ca urmare a precipitațiilor care au ajuns la


Mai multe localitați din zona Moldovei au fost afectate de inundațiile produse din cauza ploilor în averse cazute în ultimele 24 de ore, a informat, luni dimineața, Ministerul Mediului și Gospodaririi Apelor.

Ca urmare a precipitațiilor care au ajuns la 75 l/mp la Podu Turcului, județul Bacau, și au determinat scurgeri de apa de pe versanți și revarsarea pîraielor Tamaș și Racova, în comunele Tamași și Podu Turcului au fost afectate 200 de hectare de teren agricol, 21 de gospodarii și trei podețe.

În orașele Darabani și Radauți, din județul Botoșani, au fost afectate cinci anexe gospodarești, doua fîntîni și peste un kilometru de drumuri comunale și județene.

În județul Galați, din aceleași cauze, au fost inundate 11 gospodarii, doua sute de metri de drum județean și patru hectare de terenuri agricole aparținînd comunelor Cioraști și Priponeștii de Sus.

În județul Neamț, pe fondul precipitaților puternice (30 l/mp la Straja) dar și a revarsarilor, baltirilor sau scurgerilor de apa de pe versanți, precum și a depunerilor de aluviuni, în comunele Pangrati și Tarcau au fost afectate șase gospodarii, doi kilometri de drum comunal, aproape jumatate de hectar de teren agricol, garduri și un autoturism Dacia.

Localitațile Feldioara și Tanasoaia din județul Vrancea au fost afectate, la rîndul lor, apa inundînd aproape doi kilometri de drum comunal, o gospodarie și o fîntîna.

Mediafax