Mai multe mii de ofiteri de politie au manifestat la Paris

Apropo.ro / 10.12.2007, 09:05
Mai multe mii de ofiteri de politie au manifestat la Paris
Mai multe mii de ofiteri de politie au manifestat la Paris impotriva unei schimbari a statutului lor, care va presupune noi constrangeri

Mai multe mii de ofiteri de politie au manifestat la Paris impotriva unei schimbari a statutului lor, care va presupune, in opinia lor noi, constrangeri, in special in materie de program, fara compensatii.

Intre 2.000 de manifestanti, potrivit prefecturii politiei, si 4.000 de persoane, potrivit organizatorilor, au defilat in centrul capitalei franceze.

Principalul sindicat, SNOP, ceruse celor 12.000 de ofiteri de politie sa manifesteze in centrul capitalei pentru a contesta conditiile trecerii la statutul de cadru, incepand cu 1 ianuarie 2008.

"Ofiterii vor lucra mai mult si vor castiga mai putin, fara avantaje. Orele suplimentare nu vor mai fi platite. Regulamentul s-a schimbat, ni se propun conditii de munca infantile, fara compensatia unei disponibilitati totale si pe fondul unei situatii juridice neclare", a precizat secretarul general al sindicatului, Dominique Achispon.

Â