Mai multe țări din Orientul Mijlociu afectate de ninsori și ger

Apropo.ro / 14.12.2013, 10:00
Numeroase țări din Orientul Mijlociu sunt afectate de un val de frig neobișnuit, înregistrându-se ninsori și ger în Israel, Siria, Liban, Iordania, Egipt, Turcia și teritoriile palestiniene.

Doi copii au murit de hipotermie în Siria. „Un copil de șase luni a murit de frig în orașul Alep. Un alt copil a murit la Rastan„, au anunțat surse din cadrul opoziției siriene. Din cauza intemperiilor, tranzitul ajutoarelor umanitare este blocat în Siria, țară afectată de aproape trei ani de război civil.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Ninsori s-au înregistrat și în Israel, Cisiordania și Iordania, un fenomen rar în această regiune. De asemenea, în Turcia ninge abundent de 48 de ore, în principal în regiunile situate în est, la frontiera cu Siria.

zapada

Mai multe regiuni din Egipt, între care și periferii ale capitalei Cairo, au fost acoperite de un strat de zăpadă vineri, pentru prima dată după mai mulți ani, potrivit unui oficial al centrului meteorologic egiptean, precizează AFP.

zapada

Este pentru prima dată după foarte mulți ani când se vede zăpadă în zona Cairo„, a anunțat pentru AFP Ali Abdelazim, de la Direcția generală de meteorologie.

Citește mai multe detalii despre vremea vrea din Orientul Mijlociu, pe Gândul.info