Mai mulți oameni trăiesc acum mai singuri decât oricând înainte

De: Mihaela Enache / 09.12.2013, 17:30
Mai mulți oameni trăiesc acum mai singuri decât oricând înainte
Cercetătorii au descoperit că există mai mulți oameni decât oricând înainte ce trăiesc singuri.

Conform unui nou profil de familie realizat de Centrul Național de Cercetare în Familie și Căsătorie (NCFMR) de la Bowling Green State University, procentul gospodăriilor cu o singură persoană e mai mare decât dublu, de la 13% în 1960, la 27%.

Gospodăriile de o singură persoană sunt în prezent al doilea tip cel mai comun după gospodăriile cu un cuplu căsători, majoritatea locuind în zonele metropolitane mari.

Mulți factori contribuie la această tendință, inclusiv faptul că oamenii așteaptă mai mult să se căsătorească și să facă copii, speranța de viață mai lungă, securitatea financiară mai solidă pentru adulții în vârstă și creșterea ratelor de divorț în rândul adulților de vârstă mijlocie.

Dr. Wendy Manning, co-director NCFMR, a declarat că se așteaptă să vadă o creștere continuă a traiului solo pe măsură ce americanii în vârstă au parte tot mai des de situații precum văduvia sau divorțul.

Cercetătorii au descoperit că cea mai mare parte a adulților care locuiesc singuri sunt femei, cu vârste peste 55 de ani, ce au fost căsătorite anterior.